Simptomele zosterului pot varia de la senzații de furnicături, dureri de cap sau o erupție cutanată completă. Când afecțiunea lovește, sistemul imunitar al unei persoane este extrem de sensibil. Acesta este momentul în care intră în joc tipurile potrivite de alimente.
Zona zoster provoacă de obicei o erupție dureroasă pe o parte a corpului sau a feței. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) susțin că erupția cutanată conține vezicule care încep să scadădi intensitate după șapte până la zece zile. Consumul anumitor alimente sau evitarea altora poate afecta sau întări sistemul imunitar al organismului și ar putea afecta durata focarului de zona zoster.
Când o persoană suferă de zona zoster, sistemul său imunitar devine compromis.
Studiile au arătat că anumite modificări ale dietei pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel răspândirea zosterului în alte părți ale corpului.
Acesta este motivul pentru care profesioniștii medicali recomandă insistent să se mănânce și să se evite anumite alimente pentru a crește puterea imunității.
Acestea pot include alimente care sunt bogate în vitaminele A, B12, C și E.
Alimentele despre care se spune că ajută la promovarea vindecării de zona zoster includ:
Când vine vorba de tipul de alimente de evitat atunci când încercați să vă recuperați de zona zoster, acestea includ:
Deoarece zahărul slăbește răspunsul imunitar, cel mai bine este să evitați alimentele și băuturile îndulcite, a explicat dr. Ronald Hoffman.
„Acestea includ, de asemenea, carbohidrați rafinați, cum ar fi pâinea albă, pastele, cartofii și orezul alb, care se transformă rapid în zahăr.
O dietă curată, un somn odihnitor, exercițiile fizice și reducerea stresului sunt esențiale pentru a evita această afecțiune sau pentru a grăbi recuperarea acesteia.”
Zona zoster este o reactivare a virusului care provoacă varicela. Provoacă o erupție cutanată cu mâncărime care se află de obicei pe o parte a corpului sau a feței.
O dietă echilibrată, cu conținut scăzut de carbohidrați cu glicemie ridicată și alimente procesate, vă poate ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva virusului.
Există unele cercetări care susțin că scăderea aportului de arginină și creșterea aportului de lizină pot ajuta la inhibarea creșterii virusului, dar sunt necesare mai multe cercetări.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…