Sari la conținut

Ziua Internațională a Medicinei de Urgență. Mesajul lui Rafila pentru personalul medical

Astăzi, 27 mai, este marcată Ziua Internațională a Medicinei de Urgență. Pentru Ministerul Sănătății este un nou prilej de a recunoaște nevoia de întărire a resurselor umane calificate în domeniul medical, care pot interveni în situații critice, atunci când viața semenilor noștri este pusă în pericol.

Ziua Internațională a Medicinei de Urgență este marcată anual în data de 27 mai, cu scopul de a trage un semnal de alarmă și de a conștientiza importanța existenței unor sisteme medicale de urgență bine dezvoltate.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Medicinii de Urgență, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a susținut o conferință la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență din București pentru a le mulțumi medicilor și asistenților pentru efortul depus zilnic

”Credem că este important să conștientizăm necesitatea unor sisteme medicale de urgență bine dezvoltate, bine pregătite și bine organizate peste tot în lume pentru a crește supraviețuirea și a reduce dizabilitatea după orice fel de situație medicală urgentă sau emergentă. Pe 27 mai, încurajăm cetățenii, pacienții, personalul medical și instituțiile din întreaga lume să vorbească despre medicina de urgență și să facă proiecte pentru un an de progres în disciplină”, scrie Societatea Europeană pentru Medicină de Urgență (EUSEM).

Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul medicinei de urgență, de aceea Ministerul Sănătății își reafirmă public nevoia de sprijin a profesioniștilor din acest domeniu important. Medicii și asistenții medicali care asigură intervenții în cadrul Serviciilor de Ambulanță și în Unitățile de Primiri Urgențe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății, care va continua demersurile pentru integrarea firească a acestor servicii în cadrul asistenței medicale generale din România.

Dezvoltarea capacității profesionale pentru medici, asistenți și alte categorii de personal care asigură asistența medicală de urgență nu se poate realiza prin despărțirea de Ministerul Sănătății, ci printr-o bună colaborare cu alte instituții publice responsabile pentru gestionarea situațiilor de urgență.
Sectorul medicinei de urgență are o contribuție esențială la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate în cazurile de accidente vasculare cerebrale și infarct, precum și a altor situații în care viața este pusă în pericol.

Ministerul Sănătății le mulțumește tuturor profesioniștilor din sectorul medicinei de urgență pentru efortul depus. Munca lor intensă și dedicată are drept rezultat salvarea a numeroase vieți!”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel