Categories: Ştiri sănătate

Zeci de copii dintr-o tabără din Braşov, internaţi la spital cu simptome de intoxicaţie digestivă

Din cuprinsul articolului

Autorităţile medicale au intervenit marţi după-amiaza într-o tabără de copii organizată la Moeciu, judeţul Braşov. 24 de copii au ajuns deja la spital după ce au acuzat simptome digestive. În total, în tabără se află 200 de copii.

”Au fost evaluaţi medical la faţa locului 63 de copii. Alti 6 copii au fost transportati la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov”, a transmis ISU Braşov.

Sursa citată de News.ro a precizat că, până în acest moment, 24 de copii au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti din judeţ pentru investigatii medicale suplimentare.

”Din informatiile pe care le deţinem, aproximativ 200 de copii se aflau într-o tabără la un complex turistic din comuna Moieciu”, au mai precizat oficialii ISU Braşov.

Copiii, care au vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, au început să aibă simptome digestive încă de marţi dimineaţă, fiind suspectată o toxiinfecţie alimentară. Ei au acuzat dureri abdominale, greţuri şi vărsături.

Ce reprezinta intoxicatiile alimentare?

Intoxicatia alimentara, cunoscuta si sub denumirea de toxiinfectie alimentara reprezinta o problema digestiva ce se manifesta din dureri abdominale, stare generala de rau, greturi, voma, diaree. Poate fi cauzata de bacterii, de virusuri (asa cum este norovirus) si paraziti, dar si de anumite toxine ori substante chimice.

Pe timpul verii, in concedii, toxiinfectiile alimentare sunt frecvente, principala cauza fiind consumul de alimente contaminate fie prin prepararea necorespunzatoare, fie prin pastrarea acestora in conditii improprii.

De la debutul primelor simptome, in cazul unor toxiinfectii alimentare usoare, simptomatologia se amelioreaza prin adoptarea unor masuri simple:

  • repaos alimentar initial,
  • hidratare corespunzatoare,
  • evitarea alimentelor grase, procesate, prajite,
  • consumul de alimente usoare precum orez fiert, paine prajita, introduse treptat in dieta,
  • eliminarea sucurilor acidulate din alimentatie, inclusiv a alcoolului si bauturilor care pot fermenta (de exemplu sucuri de fucte).

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

1 minut ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

21 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

41 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: