Din cuprinsul articolului
Zahăr alb VS. brun: Care este mai sănătos – valoarea nutrițională și caloriile! Te-ai întrebat vreodată de ce zahărul alb și zahărul brun au o culoare diferită?
Potrivit Asociației Zahărului, zahărul este produs prin extragerea, în primă fază, a sucului de zahăr din sfecla de zahăr și trestia de zahăr. În urma extragerii, pot fi produse mai multe tipuri de zahăr.
Meleasa din trestia de zahăr este dulce, în timp ce melasa de sfeclă de zahăr nu este atât de dulce. Zahărul brun este de obicei un amestec de melasă și zahăr, motiv pentru care culoarea sa este mai închisă la culoare.
Valoarea nutrițională și caloriile

Calorii zahar alb VS zahar brun
Caloriile zahărului alb și cele ale zahărului brun sunt destul de asemănătoare. Zaharul alb are 385 de calorii/100 de grame, în timp ce zaharul brun are 380 de calorii/ 100 de grame.
În ceea ce privește anumiți nutrienți, cum ar fi fierul și calciul, zahărul brun are un conținut ușor mai mare.
Așadar, zahărul nu este un aliment dens în nutrienți, iar caloriile sale sunt considerate „goale”.
Consumul excesiv de zahăr
Consumul excesiv de zahăr ar putea crește riscul unei persoane de a dezvolta boli, unele dintre ele grave, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2 și obezitatea.
Conform experților, zaharurile adăugate ar trebui să fie limitate la 10% din aportul zilnic de calorii pentru a reduce riscul de boli cronice și pentru a evita excesul de greutate.
Zaharurile albe și cele brune nu sunt valoroase din punct de vedere nutrițional. Prin urmare, consumul de zahăr trebuie să fie limitată