Categories: Stil de viaţă

Zacusca de vinete pentru iarna. Rețeta Tradițională pe care o iubesc toți români! Garantăm că nu va fermenta!

Rețeta de zacuscă de vinete descrisă este tradițională și ușor de adaptat după preferințe.

Iată pașii pentru a pregăti această delicioasă conservă de toamnă:

Ingrediente

  • 2 kg ardei kapia (sau doar un tip de ardei, după preferință)
  • 6 kg vinete
  • 2 kg ardei gogoșari
  • 2 kg roșii
  • 500 ml ulei
  • 1 kg ceapă
  • Usturoi (după gust)
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Sare neiodată (după gust)

Mod de preparare

1. Coacerea vinetelor și ardeilor

– Coaceți vinetele și ardeii pe o plită sau pe grill, până când coaja lor devine neagră și se decojește ușor.

– Curățați vinetele de coajă când sunt încă calde, apoi spălați-le și lăsați-le la scurs pe o sită.

– Curățați ardeii de pieliță, scoateți cotoarele și semințele, apoi tăiați-i în fâșii.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

2. Pregătirea roșiilor

– Tăiați roșiile și pasați-le prin mașina de tocat sau blender pentru a obține un suc gros.

3.  Tocarea vinetelor și cepei

– Tocați vinetele cu un cuțit din lemn

– Ceapa poate fi tăiată mărunt sau trecută prin mașina de tocat carne.

4. Gătirea zacuscăi

– Într-o oală mare, încălziți uleiul și adăugați ceapa tocată. Căliți ceapa timp de aproximativ 20 de minute, amestecând des.

– Adăugați sucul de roșii și lăsați totul să fiarbă împreună pentru încă 15 minute.

– Puneți ardeii tăiați și vinetele tocate, apoi lăsați amestecul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ o oră. Amestecați frecvent pentru a preveni lipirea.

5. Condimentare și finalizare

– Condimentați cu sare, piper și foi de dafin după gust. Zacusca este gata atunci când uleiul se ridică la suprafață.

6.  Sterilizarea și conservarea

– Turnați zacusca fierbinte în borcane sterilizate. Închideți borcanele cu capace noi.

– Fierbeți borcanele la bain-marie timp de 20 de minute după ce apa începe să clocotească, având grijă ca apa să acopere trei sferturi din borcane.

– După fierbere, așezați borcanele între pături și lăsați-le să se răcească treptat timp de 48 de ore, apoi depozitați-le în cămară sau pivniță.

Această rețetă de zacuscă poate fi ajustată în funcție de gusturile personale, oferindu-vă flexibilitatea de a adăuga mai multe roșii pentru un gust acrișor sau de a varia condimentele după preferințe.

Recent Posts

Secretara șefă de la Universitatea de Medicină din București a fost găsită moartă într-un lac din Capitală. Fusese dată dispărută

Sfârșit tragic pentru secretara șefă de la Universitatea de Medicină Carol Davila, care a fost…

22 de minute ago

Cinci zodii care vor avea norocul vieții lor în luna octombrie

Zodii norocoase în octombrie. Luna octombrie aduce o nouă energie și oportunități de transformare pentru…

10 ore ago

Nu mânca prune dacă suferi de aceste boli. Pot deveni extrem de periculoase

Prunele sunt printre cele mai iubite fructe de toamnă, apreciate nu doar pentru gustul lor…

10 ore ago

Ritualul paharului cu apă elimină energia negativă din casa ta și atrage abundența

Ritualul paharului cu apă este una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru a…

11 ore ago

O nouă variantă Covid se răspândește rapid în Europa. Cum se manifestă

Oamenii de știință au emis un avertisment cu privire la o nouă variantă de Covid,…

11 ore ago

Tratamentul anti-cancer secret pe care l-ar fi urmat Kate Middleton. ”Nu a fost chimioterapie”

Recent, Kate Middleton a surprins lumea cu un videoclip emoționant în care apărea alături de…

12 ore ago

Citeste si: