Din cuprinsul articolului
Până acum ar trebui să știm cu toții pericolele consumului de zahăr. Printre altele, poate duce la diabet, boli cardiovasculare, cariile dentare, obezitate și alte afecțiuni grave de sănătate.
De aceea, mulți oameni au încetat să bea băuturi cu mult zahăr adăugat (inclusiv sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză). În schimb, trec la sucurile „dietetice” sau „ușoare / lite”. Aceste alimente nu sunt mai puțin dulci; sunt de obicei îndulcite artificial cu substanțe chimice care conțin puține sau deloc calorii. Deci, de ce este rău dieta pentru tine?
Sifonul este una dintre cele mai populare 5 băuturi din lume.
De fapt, un raport al Centrului pentru Științe în Interes Public din 2010 a afirmat că „băuturile cu zahăr au cea mai mare sursă de calorii”. De asemenea, a constatat că băuturile cu zahăr „reprezintă 47% din toate zaharurile adăugate în dieta americană”. SUA este al doilea cel mai mare consumator de sodă, consumând aproximativ 154 litri (40 galoane) pe an pe cap de locuitor. Dintre acestea, aproape o treime este sifon dietetic.
Consumul de sodă este în general în scădere din cauza legăturii zahărului cu obezitatea și bolile; unii oameni cred că, consumând sifon dietetic, fac un lucru bun prin reducerea aportului de zahăr.
Utilizarea îndulcitorilor artificiali în alimente și băuturi (include toate băuturile, nu doar sifonul) reduce numărul de calorii din conținutul de zahăr, cu toate acestea, aceste substanțe chimice prezintă pericole.
Un studiu recent publicat de revista American Heart Association a urmărit pe parcursul a 10 ani, 2888 de participanți cu vârsta de 45 de ani și peste. Scopul studiului a fost de a determina dacă zahărul și băuturile răcoritoare îndulcite artificial afectează riscurile de accident vascular cerebral și demență. S-au făcut ajustări pentru demografie și stiluri de viață (de exemplu, fumatul, nivelul de activitate)
La sfârșitul studiului, cercetătorii de la Universitatea din Boston au descoperit că, deși băuturile răcoritoare îndulcite cu zahăr nu au avut un impact semnificativ asupra acestor afecțiuni, persoanele care consumă în mod regulat băuturi răcoritoare dietetice cu îndulcitori artificiali au avut de aproape 3 ori riscul de accident vascular cerebral ischemic și boala Alzheimer decât oameni care nu le-au băut în mod regulat.
Aceasta nu este prima veste proastă când vine vorba de băuturi răcoritoare îndulcite artificial.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…