Din cuprinsul articolului
Vrei să slăbești? Pentru a arde grăsimile, trebuie să vă reduceți consumul de alimente, dar mai ales trebuie să alegeți alimentele potrivite. Care sunt alimentele care ard grăsimile? Pe care ar trebui să le alegi?
Alimentele care ard grăsimile sunt cele care cresc termogeneza, adică producția de căldură în organism, stimulând astfel metabolismul și forțând organismul să apeleze la rezervele sale de grăsime.
Există mai multe tipuri de alimente „arzătoare de grăsimi”:
- Cele în care corpul nostru arde mai multe calorii pentru a le digera decât conțin ele însele;
- Alimentele bogate în fibre sau proteine care vă fac să vă simțiți rapid sătui;
- Cele cu ingrediente active care stimulează și stimulează metabolismul nostru de bază.
Principiile principii ale unei diete:
- Reduceți pe cât posibil carbohidrații, în special cei care sunt rapid digerate și asimilate, pentru a priva organismul de principala sa sursă de energie și a-l obliga să apeleze la rezervele sale;
- Controlați grăsimile și privilegiați-le pe cele (în special acizii grași esențiali) de care avem nevoie pentru a ne întreține celulele: atunci când sunt utilizate, ele se stochează mai puțin.
Care sunt cele mai bune alimente pentru a pierde în greutate rapid?
Merluciu, cu un conținut scăzut de calorii și bogat în proteine
La fel ca majoritatea peștilor albi slabi (polac, cod, eglefin etc.), merluciul este sărac în calorii (80 calorii/100 g) și mai ales bogat în proteine, ceea ce îl face deosebit de util în cadrul unei diete de ardere a grăsimilor.
Carne albă de pasăre (curcan, pui), sățioasă
Aceste cărnuri albe sunt bogate în proteine (în jur de 20%) și practic fără grăsimi, ceea ce le face ușor de digerat și sățioase.
Brânză proaspătă, cu un conținut energetic scăzut
Cu 8 g de proteine/100 g, brânza proaspătă 0% este un desert sățios și puțin energetic (80-90 de calorii pentru un ramekin de 200 g).
Ardei pentru a stimula metabolismul
La fel ca toți ardeii, ardeii conțin substanțe capabile să ardă grăsimile prin stimularea metabolismului. Una dintre aceste substanțe este capsaicina, care transformă celulele albe de grăsime, responsabile de excesul de greutate, în celule brune, care declanșează o reacție termogenică. Un alt avantaj al ardeilor este că sunt săraci în calorii!
Merele, bogate în pectine
Datorită pectinelor, merele, fructele cele mai sănătoase prin excelență, ajută la normalizarea nivelului de colesterol, trigliceride și zahăr din sânge, ceea ce are un impact cert asupra depozitării grăsimilor. În sistemul digestiv, pectina joacă un rol activ în eliminarea excesului de grăsime prin intermediul tractului intestinal, potrivit Sante Magazin.