Sari la conținut

Vrei să slăbeşti? Mănâncă ciocolată

Persoanele care continuă să consume alimentele preferate, precum ciocolata, în timpul curelor de slăbire, prezintă mai multe şanse să piardă în greutate, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii britanici.

Pe de altă parte, curele de slăbire bazate pe renunţarea la mâncare au o probabilitate mai mare să dea greş.

Janet Aylott, nutriţionista care a pus la punct programul online de calculare a caloriilor Nutracheck, a afirmat: „Cercetări aprofundate au demonstrat că dietele bazate pe renunţarea la mâncare au o probabilitate mai mare să dea greş. Secretul constă să ai abordare mai relaxată şi să mănânci câte puţin din ce îţi place.”

Conform unui sondaj, renunţarea la ciocolată mai degrabă îngraşă decât ajută în timpul dietei. Astfel, 86% dintre cei care au continuat să consume ciocolată în timpul dietei au reuşit să piardă în greutate. Dintre cele 2.100 de persoane intervievate – atât bărbaţi, cât şi femei -, cele care au pierdut în greutate au continuat, în 91% dintre cazuri, să consume aceeaşi cantitate de ciocolată ca înainte de punerea în aplicare a planului de slăbire.

Cercetările de până în prezent au arătat că persoanele ce urmează o cură de slăbire eliminând complet din dietă alimente precum ciocolata, vinul şi biscuiţii prezintă un risc mai mare de îngrăşare, deoarece „compensează” consumând mai mult din alte alimente.

Pe lângă toate aceastea, ciocolata contribuie la prelungirea vieţii datorită conţinutului de polifenoli din cacao – regăsiţi de asemenea în vinul roşu -, ce împiedică oxidarea colesterolului rău şi protejează împotriva cancerului.

Un studiu efectuat de Universitatea Harvard pe 8.000 de bărbaţi în vârstă de 65 de ani a relevat că aceia care consumau cantităţi moderate de ciocolată de până la trei ori pe lună au trăit aproape un an mai mult decât cei care nu mâncau deloc.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel