Din cuprinsul articolului
Dietă. Legumele verzi sunt un element important al unei alimentații sănătoase și echilibrate; oferă o mulțime de nutrienți care pot contribui la pierderea în greutate.
Vrei să slăbești? Dieteticianul împărtășește ce legumă cu frunze verzi te ajută să slăbești. „Este suficientă doar o ceașcă pe zi!”
Experții sugerează să umpleți jumătate din farfurie cu legume la fiecare masă și mulți recomandă, de asemenea, „să mâncați culoarea curcubeului” pentru a asigura diversitatea. Dar există o plantă cu frunze verzi care iese în evidență când vine vorba de pierderea în greutate, potrivit Express.
Este vorba despre spanac. „Spanacul se află în fruntea listei mele pentru cele mai bune frunze verde pentru pierderea în greutate din câteva motive”, a dezvăluit dieteticianul Jenny Champion.
Dieticianul a explicat că spanacul are „un conținut foarte scăzut de calorii”, adăugând că „ scăderea caloriilor este o metodă veche de a pierde kilogramele și este încă eficientă astăzi”.
100 g de spanac, doar 23 de calorii
Al doilea motiv pentru care spanacul este cea mai bună plantă verde pentru pierderea în greutate este că are un conținut scăzut de carbohidrați”, a continuat expertul în dietă.
100 g de spanac- 1,5 g de carbohidrați
Jenny a adăugat: „Cercetările au arătat în repetate rânduri că reducerea carbohidraților accelerează pierderea în greutate.
Spanacul acelerează pierderea în greutate
„Spanacul este o modalitate excelentă de a vă menține consumul de legume în timp ce țineți o dietă săracă în carbohidrați.”
În plus, spanacul abundă și în vitamine și minerale, esențiale pentru o bună funcționare a organismului:
- Vitamina A: Spanacul este o sursă excelentă de carotinoizi, pe care organismul îi poate transforma în vitamina A.
- Vitamina C: Acționează ca un puternic antioxidant ce susține sănătatea pielii și a sistemului imunitar.
- Vitamina K: Joacă un rol important în coagularea sângelui.
- Acid folic: Cunoscut și sub numele de vitamina B9, acidul folic este esențial pentru femeile însărcinate, contribuind la funcționarea normală a celulelor și creșterea țesuturilor.
- Fier: Spanacul conține și fier, un mineral care ajută la formarea hemoglobinei și furnizează oxigen țesuturilor.
- Calciu: Acest mineral este esențial pentru sănătatea oaselor și este folosit, de asemenea, de către sistemul nervos, inimă și mușchi.
- Pe lângă aceste minerale și vitamine, spanacul mai conține potasiu, magneziu, vitaminele B6 și E, dar și compuși precum: nitrați, quercitină, luteină, zeaxantină, neoxantină și violaxantină.