Din cuprinsul articolului
Dieta cu Kefir este o modalitate ușoară de a pierde în greutate fără a vă suprima pofta de mâncare, așa cum fac anumite suplimente alimentare; această dietă ajută metabolismul și implicit buna desfășurare a digestiei.
Simbioza microorganismelor fac din kefir un aliment minunat pentru organism. Nu este necesar să fii epuizat fizic în sala de gimnastică sau să mori de foame pentru a avea siluetă de vis.
În primul rând, o dietă sănătoasă necesită o nutriție adecvată. Dacă vă alimentați în mod constant corpul cu alimente grase, bogate în calorii, alcool, alimente prelucrate intens, digestia voastră va avea de suferit la un moment dat.
Kefir provine din cuvântul turcesc keif ce înseamnă să te simți bine după ce ai mâncat. De secole, kefirului i s-au atribuit puteri de vindecare, dar a devenit recent subiectul cercetărilor științifice pentru a-i determina valoarea terapeutică.
Kefirul este un lapte fermentat al cărui proces de fermentare își are originea în tradiția păstorilor din Munții Caucaz. În prezent, chefirul se consumă în principal în Europa și Asia.
Se prepară din laptele oricărui rumegător: capra, oaie, vacă.
Conține bacterii benefice, drojdie, tiamină, biotină, vitamina B12, calciu, acid folic și vitamina K2. Proteinele Kefir-ului sunt parțial digerate și pot fi absorbite mai repede de către organism.
Ca orice produs lactat, Kefirul este o sursă importantă de minerale precum calciu, magneziu și fosfor.
Kefirul îmbunătățește digestia lactozei la adulții intoleranți la lactoză, dar are și un rol antifungic și antibacterian.
Anumite bacterii din kefir ajută la tratarea colitei prin reglarea răspunsului inflamator al celulelor intestinale.
Vitamina K2 este o vitamină obținută prin fermentare, având un rol-cheie în metabolismul calciului, ajutând depunerea calciului acolo unde trebuie, adică în oase și dinți și evită depunerea pe țesuturile moi și pe artere. De asemenea, se crede că are un efect antitumoral.
Există mai multe tipuri de diete pe bază de chefir, dar toate au în comun trei principii:
• durata de 7 zile;
• principalul produs în timpul zilei este chefirul, produsul suplimentar are un anumit număr de proteine și un nivel scăzut de calorii sau carbohidrați;
• un grafic stabil al meselor (de 6 ori pe zi, la intervale regulate, ultima masa nu mai târziu de 2 ore înainte de culcare).
Dieta cu chefir, în unele grafice include restricționarea lichidelor până la 500 ml de iaurt pe zi. Vă recomandăm să vă abțineți de la astfel de diete, deoarece aceast fapt poate provoca deshidratare cu consecințe grave sau chiar mortale.
În timpul dietei cu chefir trebuie să excludeți zahărul, sarea, ceaiul negru și cafeaua. Fără restricții se poate bea apa plată și ceai din plant
Dieta pentru 7 zile pe bază chefir
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…