Din cuprinsul articolului
Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest aliment, spun experții în sănătate
A avea grăsime viscerală sau „grăsime ascunsă” sau grăsimea de pe burtă” este poate una dintre cele mai frecvente lupte cu care se confruntă oamenii în zilele noastre. Potrivit experților în sănătate, este cauzată în primul rând de doi factori:
Lisa Richards, antrenor nutrițional certificat și creatorul Dietei Candida avertizează că grăsimea viscerală ne poate afecta corpul prin producerea de substanțe chimice și hormoni care pot fi periculoase și, ca urmare, ne pun „la un risc mai mare pentru probleme grave de sănătate”.
Având în vedere acest lucru, trebuie să vă asigurați că urmați o dietă bine echilibrată, cu o valoare nutritivă mare și că eviți mesele bogate în calorii. Dar ce fel de alimente duce exact la grăsime viscerală?
Dieteticianul înregistrat Trista Best, dieteticianul Dana Hunnes, autoarea cărții Recipe for Survival și Dr. Amy Lee, doctor certificat în medicină internă, nutriție medicală și obezitate și partener al Nucific, sunt de părere că alimentul care trebuie evitat sub orice formă sunt chipsurile de cartofi.
„Chipsurile de cartofi sunt în mod tradițional procesate și prăjite cu adaos de sodiu sau arome artificiale”, a declarat Best, potrivit shefinds.com. „Consumatorul poate folosi, de asemenea, băuturi sau brânzeturi bogate în grăsimi atunci când le mănâncă și este probabil să le mănânce fără minte, fără a observa cantitatea.”
„Dacă mănânci câteva chipsuri, caloriile chiar nu se adaugă pe linia taliei. Dar să fim realiști: mâncăm aproape întotdeauna o mână, amirite? Și din cauza sării adăugate, există posibilitatea ca gura să se simtă uscată și deshidratată”, este de părere și dr. Lee, adăugând că „Sentimentul de sete și pofta de mâncare sunt destul de asemănătoare din punct de vedere psihologic, așa că mulți oameni nu iau o sticlă de apă pentru a-și potoli setea, dar s-ar putea trezi că mănâncă mai multe alimente, prin urmare calorii care ar putea fi stocate. ”
În mod similar, Richards avertizează: „Chipsurile de cartofi sunt, în general, făcute din carbohidrați rafinați care au fost prăjiți. Acest lucru adaugă excesul de carbohidrați, grăsimi și sodiu în dieta ta”.
Hunnes explică, de asemenea, că, în cele din urmă, chipsurile de cartofi sunt bogate în calorii, dar au o valoare nutritivă scăzută.
„Au multe calorii pentru volumul lor și nu ne satură în același mod în care alimentele cu conținut scăzut de calorii, dar bogate în nutrienți, bogate în fibre și apă”, a mai spus Hunnes, potrivit sursei citate.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…