Din cuprinsul articolului
Nucile sunt o bună sursă de grăsimi sănătoase, fibre și alte substanțe nutritive benefice organismului.
O mulțime de studii au arătat că un consum constant de 30 de grame de nuci pe zi poate reduce riscul de apariție a bolilor de inimă cu 50%. În plus, reduce și riscul de deces din cauza bolilor cardiace cu 20%.
Specialiștii spun că nucile aduc o adevărată sursă de substanțe nutritive. Ele au cantități mari de grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate și cantități moderate de proteine.
De asemenea, nucile sunt o reală sursă de fibre dietetice dar și de vitamine din grupa B, vitamina E cât și minerale: calciu, fier, zinc, potasiu și magneziu, minerale antioxidante și cupru), plus flavonoide și resveratrol.
Sunt și cercetători care susțin că nucile ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2. Însă mai sunt necesare studii pentru a o afirma cu certitudine. Dar, cercetătorii de la Harvard, susțin că există un risc redus de 13% de diabet zaharat de tip 2, dacă se consumă patru săptămâni câte 30 de grame de nuci. Nu în ultimul rând, acestea sunt bune și la diminuarea riscului de apariție a sindromului metabolic.
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…