Categories: Expertul zilei

”Vreau să slăbesc 3 ori 4 kilograme. Cum reușesc?” Doctor: Fără adaos de ulei

”Vreau să slăbesc 3 ori 4 kilograme. Cum reușesc?” Dietele restrictive nu sunt eficiente. Medicii diabetologi recomandă o dietă eficientă pe bază de legume proaspete și carne slabă.  Mai mult, calcularea caloriile sunt esențiale în controlul perfect asupra kilogramelor.

Fără insulină în exces – acesta înseamnă de fapt dietă eficientă. Cum e cel mai simplu? Carne la cuptor sau pe grătar, fără adaos de ulei, plus legume verzi ori frunze.

”Vreau să slăbesc 3 ori 4 kilograme. Cum reușesc?” Doctor: Fără adaos de ulei

Carnea e sățioasă pentru ca proteinele sunt sățioase. Doza recomandată – cât palma dumneavoastră. Iar legumele verzi ori frunzele – orice cantitate. Cu cât mâncați mai multe, cu atât vor aduce mai multe fibre în stomac.

Fibrele se măresc în dimensiuni imediat și dau senzația de prea-plin, pe care stomacul o transmite creierului. Dar va transmite senzația de sațietate cu extrem de puține calorii. În salată nu se pune ulei, pentru că îi măriți valoarea calorică.

Dr. Laura Ene, medic primar diabet și nutriție, a explicat într-o emisiune difuzată de Pro TV că ”această combinație între legume verzi, care au cei mai puțini carbohidrați, se bazează pe reducerea carbohidraților, pentru a scădea rezistența la insulina și pentru a pune pancreasul în repaos si a nu-l obliga să secrete insulină. Iar corpul, rămânând în deficit de energie, energia și-o ia cel mai ușor din carbohidrați, apelează la resursele din depozitele de grăsime si e accelerată scăderea în greutate.

Pe lângă reducerea carbohidraților, dieta trebuie să conțină ouă fierte,  legume verzi, pește la cuptor și legume verzi.

Medicul diabetolog spune că se poate slăbi în două săptămâni, până la 4 kilograme. Reintroduceți mesele variate, treptat, cântărindu-le. Și apoi calculați caloriile. De fapt, să calculați caloriile înseamnă să aveți control perfect asupra kilogramelor.

Dr. Laura Ene, medic primar diabet si nutriție, mai spune că trebuie să ”se reintroducă legume colorate, apoi lactatele, ulterior fructele și abia la sfârșit apare ideea de pâine, de cartofi.”
De ce atât de mare atenție la reintroducerea celorlalte alimente? Ca să nu luați în greutate din nou.

Sa scădeți în greutate, să vă reîngrășați, să scădeți, iar să puneți kilograme. Înseamnă, după un timp, să vă îngrășați de la extrem de puține calorii.

Măriți simultan riscul de apatiție al bolii numite steatoză hepatică. Adică ficat gras.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

9 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

10 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

11 ore ago

Citeste si: