Sari la conținut

Vouchere de vacanță 2024. Cum poți folosi voucherele de vacanță care expiră la sfârșitul lunii, chiar dacă nu poți pleca în vacanță în iunie

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Mii de români primesc vouchere de vacanță, dar, din diverse motive, nu reușesc să le folosească înainte ca acestea să expire. Cu toate acestea, există o modalitate prin care aceste vouchere pot fi utilizate chiar și după data de expirare.

Prelungirea perioadei de valabilitate a voucherelor de vacanță nu este posibilă, cu excepția perioadei de pandemie, când valabilitatea voucherelor emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020 a fost prelungită până la 30 iunie 2022, conform Ordonanței de urgență nr. 131/2021.

În conformitate cu Ordonanța de urgență nr. 8/2009, angajații din instituțiile publice au dreptul la vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei pe an începând cu 1 ianuarie 2024.

Doar angajații din sectorul public cu venituri de până la 8.000 de lei au dreptul la vouchere de vacanță.

Voucherele de vacanță nu pot fi vândute

Pentru a evita expirarea voucherelor, este recomandabil să vă planificați vacanța cu mult timp înainte. Conform legii, nu este posibil să se transfere sau să se vândă un voucher de vacanță neutilizat. Cu toate acestea, o veste bună este că voucherele de vacanță neutilizate pot fi folosite pentru a programa vacanțe după expirarea perioadei de valabilitate.

Trusa de vacanta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

De exemplu, dacă tichetele de vacanță expiră pe 10 iunie 2024, puteți rezerva sejurul pe 9 iunie 2024 pentru luna august 2024 sau chiar pentru luna decembrie 2024.

”Mulți dintre parteneri oferă posibilitatea de a utiliza voucherele de vacanță achitând serviciile și produsele turistice până la finalul termenului de valabilitate al acestora, sejurul propriu-zis având loc și după această dată.

Achitând vacanța în avans, poți să profiți de voucherele nefolosite, chiar dacă nu ai posibilitatea de a pleca în concediu până la finalul lunii iunie” este mesajul unei firme de profil, potrivit Observatorul de Prahova.

Tichetele de vacanță pot fi utilizate doar în România, iar procedura este simplă: beneficiarul voucherului selectează unitatea de cazare (hotel, pensiune sau vilă) dorită pentru vacanță, verifică dacă aceasta este pe lista partenerilor care acceptă vouchere de vacanță, face rezervarea și achită contravaloarea utilizând cardul primit.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel