Din cuprinsul articolului
Valul șase al pandemiei de covid pare să fi început deja, potrivit cadrelor medicale care se confruntă cu spitale pline cu pacienți. Chiar și cifrele anunțate de către autorități cresc de la o zi la alta. În acest context, tot mai mulți români se tem de imposibilitatea de a-și mai face concediul de vară, din cauza restricțiilor.
„Mulți români se gândesc că și-ar putea pierde concediile, fie pentru că s-ar putea îmbolnăvi, fie pentru că în destinațiile alese de ei ar putea să apară restricții. Inclusiv asociațiile de turism ne-au mărturisit că nu este exclusă această variantă și anume aceea de apărea noi restricții în mai multe țări din Europa, în destinațiile preferate de români.
Cert este că aglomerează spitalele, cel puțin cele din Capitală. Așadar, se anunță schimbări majore de săptămâna următoare inclusiv la noi în țară”, a transmis reporterul Antena 3 Cristina Ștefan.
În cursul acestei săptămâni, Ministerul Sănătății va raporta cifrele covid pe ultimile 7 zile. În tot acest timp, Direcția de Sănătate Publică a cerut unităților medicale să suplimenteze paturile covid.
„Este, într-adevăr, o perioadă în care numărul de cazuri crește și va crește, pentru că suntem și în vacanță, pentru că avem o mobilitate deosebită și este normal să ne bucurăm de aceste zile de vară. În spitale s-au luat astfel de măsuri pentru ca toate secțiile să poată să primească pacienți, indiferent de ce boală suferă.
Și s-au făcut în felul acesta circuite care să permită accesul inclusiv al celor care sunt suspecți că ar fi infectați cu SARS-Cov-2, iar în rest, cei care categoric nu vor să se îmbolnăvească ar trebui să se ferească de aglomerație, la modul că să pună o mască dacă se găsesc în locuri aglomerate, cum sunt aeroporturile, cum sunt avioanele, cum sunt mall-urile și în felul acesta ne vom păzi pentru perioada care urmează.
Numărul cazurilor grave este mic, incidența lor este mult mai mică decât în valul trecut, care a fost determinat de Delta și ulterior de Delta cu Omicron și în felul acesta nu ne așteptăm să avem un număr mare de cazuri grave.
Ne așteptăm ca centrele de evaluare, care deja lucrează, să facă față formelor ușoare și medii, astfel încât să poată să primească tratamentul pacienții, dar să fie urmăriți de către medicii de familie, iar în spital să ajungă într-adevăr formele medic cu potențial de agravare”, a spus Carmen Dorobăț, medic infecționist.
În acest moment, Ministerul Sănătății a emis recomandarea de a purta masca de protecție în microbuze, în autobuze, în tramvaie, în metrou, în tren şi chiar în avion. Masca va avea caracter obligatoriu, în momentul în care se va decreta din nou stare de ugenţă sau de alertă.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…