Categories: Stil de viaţă

Vor fi temperaturi de -25 de grade, în România! Iată cum te protejezi de ger și îmbolnăvire

Schimbările de temperatură, precum și temperaturile foarte scăzute, diminuează rezistenșa organismului în fața agenților patogeni. Astfel, nu este întâmplător că majoritatea bolilor și virozelor sunt mult mai frecvente în sezonul rece.

Copiii, vârstnicii, persoanele cu imunitatea scăzută și cele care suferă de o boală cronică sunt cele mai vulnerabile în fața temperaturilor scăzute.

Pentru a diminua efectele negative cauzate de frig este important să urmăm o serie de pași care ne vor ajuta să ne menținem sănătatea.

Iată ce poți face pentru a te proteja de ger și boli în sezonul rece!

Cum te protejezi de temperaturile scăzute?

Pentru a preveni îmbolnăvirile în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, este important să nu staţi afară mai mult de 30-40 de minute şi să vă mişcaţi pe cât posibil, chiar dacă stați în aer liber.

Dacă este necesar să așteptăm un autobuz sau orice fel de transport, este indicat să ne mişcăm chiar şi pe loc. Mișcarea simplă ajută la stimularea circulaţiei sângelui la nivelul extremitătilor, care este o mare problemă în sezonul rece. În cazul copiilor, intervalul trebuie redus la 20-30 de minute însoţite, de asemenea, de mişcare, notează realitatea.net.

De asemenea, îmbrăcămintea este un factor decisiv în menținerea temperaturii corpului. Cea mai mare cantitate de caldură din organism se pierde la nivelul capului şi membrelor. De aceea este foarte important să nu neglijăm aceste părți ale corpului.

Straturile sunt, cu atât mai mult, esențiale. Este recomandat să îmbrăcaţi mai multe haine de iarnă deoarece se creează o bariera împotriva frigului. Cantitatea de aer care se află între straturile de haine funcţionează ca un termoizolant.

În ceea ce priveşte alimentaţia, supele, ciorbele, ceaiurile și mâncărurile calde sunt recomandate. Totodată, poți consuma alimente care încălnesc, la propriu, organismul.

Iarna trebuie să consumăm alimente uşor digerabile, cum ar fi supe, de pui, de vită, ciorbe, fructe multe şi legume. Este bine să consumăm cu moderație alimentele grase, care se digeră greu. Legumele şi fructele ne ajută să ne protejăm imunitatea, afectată de temperaturile scăzute.

Recent Posts

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

2 minute ago

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…

32 de minute ago

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…

32 de minute ago

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Capital. Ce premiu a obținut

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…

43 de minute ago

Nu mai arunca cojile de măr! Ajută cel mai solicitat mușchi din corp

Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…

o oră ago

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

2 ore ago

Citeste si: