Sari la conținut

Vopseaua de păr din comerț poate cauza cancer și boli respiratorii. Iată alternativa organică

Produsele de colorare permanentă a părului conţin până la 5.000 de chimicale. Pot cauza de la boli respiratorii şi alergii la cancer. Din fericire, există alternative 100% organice fără gluten, fără amoniac care conțin aminoacizi din proteină de orez. 

Când vopsirea părului devine o practică frecventă, şi riscurile asupra sănătaţii cresc. Probleme pot avea şi femeile care sunt la primele încercări de colorare a părului cu vopsea permanentă. „Cea mai frecventă problemă este reacţia alergică, care se poate produce imediat sau la câteva ore după procedură. Mâncarimea şi înroşirea pielii sunt primele semne ale alergiei”, explică medicul dermatolog Mihaela Leventer, de la Clinica Dermastyle din Bucureşti. Tot ea ne recomandă ca, dacă avem asemenea senzaţii la vopsire, să nu ne spălăm imediat pe cap. „La spălare încă se dizolvă resturi de vopsea care agresează din nou pielea. Aşteptaţi o perioadă”, este sfatul medicului.

Vopseaua închisă la culoare, mai agresivă

Vopsitul poate afecta întregul organism. Iată care sunt cele mai toxice substanţe care intră în compoziţia vopselelor şi efectele lor asupra sănătaţii. P-fenilendiamina (PPD) se întâlneşte în două din trei vopsele de păr şi poate fi dăunătoare pentru sistemul imunitar, piele, sistemul respirator şi cel nervos, ficat şi rinichi. Este una dintre cele mai toxice componente din vopsea şi, la un moment dat, a fost chiar interzisă în ţări precum Canada, Franţa Germania şi Suedia. Acum este însă legală. Resorcina este unul dintre cele mai nocive elemente din compoziţia produselor cosmetice. A fost catalogat de Uniunea Europeană ca fiind dăunător pentru organism şi este extrem de iritant pentru piele şi ochi. În cantităţi mari, prin inhalare sau prin ingerare, resorcina a fost legată de pierderile de sarcină şi dereglările hormonale.Amoniacul irită pielea, ochii şi sistemul respirator şi poate cauza astm, precum şi diverse alte probleme respiratorii. Persulfaţii Sulfaţii de sodiu, potasiu şi amoniu sunt întâlniţi în vopseaua de păr şi decolorant, în concentraţii de până la 60%, deşi numai o compoziţie de 17,5 % poate irita pielea. Aceştia cresc riscul de astm pentru că inhalarea acestor vapori poate afecta grav plămânii. Stiliştii au un risc şi mai mare decât femeile să se îmbolnăvească din cauza expunerii repetate la persulfaţi şi PPD. Peroxidul de hidrogen Este cunoscut sub denumirea de apă oxigenată şi este folosit în decolorarea părului. Este corozivă, iar utilizarea ei a fost chiar interzisă în ţări precum Japonia şi Canada. Testele pe animale au demonstrat că apa oxigenată afectează sistemul respirator şi pe cel nervos. Mai mult, unele studii sugerează că apa oxigenată ar modifica structura ADN, iar asta poate cauza inclusiv cancer. Tipurile de cancer care pot apărea sunt cele de sânge, de sân sau vezică. Voseua închisă la culoare e mai riscantă decât cea deschisă.

De ce ar trebui să alegi vopseaua vegană

Vopseaua organică deschide cuticula blând cu un complex aminoorganic în timp ce vitaminele și antioxidanții ajută la menținerea culorii pe termen lung. Este vorba despre un ritual de tratament cu hidratare avansată începând cu detoxifierea și purificarea scalpului, urmată de efectul de restructurare a aminoacizilor din proteina de orez și regenerare cu extractul din sâmbure de strugure, uleiul de argan pur certificat, uleiul de măsline și din floarea soarelui !

Este un produs 100% organic, un produs vegan, fără gluten, care conține aminoacizi din proteină de orez. Dacă acest antioxidant l-ar putea asimila organismul, nu am mai îmbătrâni niciodată. Se numește resveratrol şi are un factor avansat de hidratare. În colorarea organică, se pune accentul apoi pe tratament care conține și ulei de floarea soarelui, ulei de argan și ulei de măsline. Este recomandată aplicarea o dată la două săptămâni pentru a reduce și căderea părului. Este ca o infuzie de sănătate pentru păr și organism.

Ca o abordare cu totul diferită față de ceea ce se găsește în mod uzual pe piață, vopseaua organică are în componență șampon fără sulfați, mască fortifiantă, tratament leave-in cu ulei.

De asemenea, vopseaua vegană poate fi o soluție la ameliorarea unor afecțiuni precum tuse, rinită, dureri de cap, dar și înlăturarea senzației de ochi înlăcrimați. Faptul că acest trend nu este tocmai apreciat de reprezentantele sexului feminin fiind reticente în legătură cu intensitatea culorii sau rezistența în timp, reprezintă doar un „hop” până la momentul experienței unui astfel de procedeu: acoperirea firelor albe este de 100%, culorile sunt intense și denotă sănătatea firului de păr, iar vitalitatea și volumul este dat de ingredientele speciale folosite, fără parabeni și silicon.

Ce își poate dori mai mult clientă, dar și stilistul decât protecție maximă (fără amoniac, fără PPD sau resorcinol), acoperire perfectă a părului alb, menținerea culorii pe termen lung ( antioxidanții organici din formula stopează oxidarea și radicalii liberi), hidratarea avansată (NMH factor natural de hidratare cu ingrediente vegane), deschiderea blândă a cuticulei cu complexul aminoorganic , restructurarea părului cu aminoacizi fără gluten din proteina de orez, îngrijire, curățare și tratament cu produse certificate GREEN SALON”, explica Aurelia Dumitru, director general Global Wellness System – Centrul de Frumuseţe, Recuperare şi Medicină Integrativă

Este vopseaua organică potrivită pentru femeile însărcinate?

Da, este chiar cea mai indicată alegere, pentru că nu conține hormoni, nu conține amoniac și nu conține toxine. Prin urmare, bebelușul este protejat, iar mama radiază de frumusețe obținută în mod natural. Desigur, se recomandă un test de reacție pe piele înaintea aplicării, pentru o mai bună siguranță.

Dacă vă întrebați cum functionează vopseaua organică, specialiștii de la Global Wellness System ne-au spus secretul: în compoziția vopselurilor organice de calitate, nu exită săruri, ci doar proteină de orez care ajută la hrănirea firului de păr și la îmbunătățirea elasticității.

În condițiile în care tot mai multe persoane sunt victime ale stresului cotidian, scalpul lor are implicit de suferit,devenind sensibil la lupta cu radicalii liberi, context în care vopseaua vegană este soluția optimă de păstrare sau chiar îmbunătățire a frumuseții.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel