Categories: Ştiri sănătate

Vom reveni la restricții? Autorități: „Undeva la jumătatea lunii septembrie va fi…”

În prezent, România se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Varianta Delta este dominantă, iar numărul infectărilor a început să crească treptat. În acest sens, autoritățle nu exclud revenirea la anumite restricții anti-COVID pentru a limita răspândirea coronavirusului.

De asemenea, cu începerea noului an școlar, riscul transmiterii este și mai crescut.

Au rămas mai puțin de trei săptămâni până când elevii vor reveni în bănci, iar noul an de învățământ va începe în toiul celui de al patrulea val al epidemiei de COVID, conform estimărilor specialiștilor. Din acest motiv, Prefectura Capitalei monitorizează modul în care sunt igienizate școlile și are în vedere stimularea vaccinării profesorilor, a declarat prefectul Alin Stoica, potrivit Rador.

Vom reveni la restricții?

Prefectul Alin Stoica nu a exclus posibilitatea introducerii unor restricții în capitală odată cu creșterea numărului de cazuri de COVID.

„ Avem prpreviziuni din partea INS că undeva la jumătatea lunii septembrie va fi depășit pragul de 1.600 de infectări pe zi, ceea ce înseamnă că vom reveni treptat la măsurile de siguranță și de protecție a sănătăţii pe care le-am avut și anterior. Acest lucru, evident, va fi stabilit prin hotărâre de guvern şi, la nivel de prefectură, le vom implementa în Bucureşti”, a susținut Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Crește numărul persoanelor care necesită spitalizare

Numărul românilor care ajung la spital cu COVID crește de la o zi la alta. Acum sunt internați aproape 1.400, dintre care 193 la terapie intensivă. În aceste condiții, unitățile medicale au început din nou să suplimenteze paturile pentru cei infectați. Şi Spitalul de Boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se reorganizează astfel încât să poată face față și pacienților non-COVID cu boli foarte grave, spune managerul, Cristian Oancea.

O să mai deschidem noi circuite, pentru că numărul cazilor care necesită internare moderat severe este în creştere. În perioada următoare nu o să mai fim spital roşu, o să deservim atât formele COVID, cât şi formele non-COVID. 60 – 70% va fi dedicat COVID, 30% va fi dedicat non-COVID, iar pneumologia va rămâne non-COVID. Trebuie să identificăm foarte mulţi pacienţi care sunt în stadiu terminal, să zicem aşa, şi trebuie să deservim atât patologia COVID, cât şi non-COVID.

 

Recent Posts

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

23 de minute ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

32 de minute ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

52 de minute ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

o oră ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

2 ore ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

2 ore ago

Citeste si: