Traficul infernal din Capitală a atras atenția inclusiv a cadrelor medicale. Cu această ocazie, neurochirugul Vladimir Ciurea, avertizează că timpul îndelungat petrecut în trafic poate avea efecte negative asupra neuronilor.
Conform INRIX, cea mai precisă aplicaţie de trafic, dirijare şi alertare rutieră, ce a publicat clasamentul Global Congestion Impact, Bucureștiul este cea mai aglomerată capitală din lume. București (cu 134 de ore pierdute în trafic), Bogota (133 de ore), New York (100 de ore), Moscova (100 de ore) și Philadelphia (94 de ore) sunt cele mai aglomerate 5 orașe din lume.
Bucurestenii petrec în trafic 134 de ore pe an, adică 11 zile dintr-un an.
„În această capitală avem un număr foarte mare de elemente de mizerie, de poluare, de fum, praf, care ne infestează aerul și am ajuns pe locul întâi în lume ca și poluare. Apelul meu și al tuturor cetățenilor acestei capitale este ca cei care sunt factori de decizie să ne prezinte o capitală fără elementele de poluare fizică, fonică și elementele de trafic care ne sugrumă zi de zi. Stăm în trafic, ne presează șefii, ne presează corporațiile, ne presăm noi (…)
Toate aceste elemente noi care apar și orele pe care le pierdem în trafic, 134 de ore stă un bucureștean pe an, și atunci se produce o enervare. Pierdem celula supremă pe care ne-a dat-o Dumnezeu, care se numește neuron. Un neuron pe secundă, câți neuroni pierdem în această perioadă de enervare și de poluare?!”, a declarat neurochirurgul Vladimir Ciurea.