Din cuprinsul articolului
Vlad Ciurea, recomandări pentru o viață sănătoasă. „Cel mai bun prieten al omului, mai ales al creierului, este zâmbetul. Modifici psihicul tău şi îi relaxezi pe cei din jur”.
Neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, a dezvăluit câteva dintre cele mai simple de urmat sfaturi cu privire la o viață lungă și sănătoasă.
Potrivit profesorului Ciurea, este indicat să ne trezim cât mai de dimineaţă: „Trezirea trebuie să fie dimineaţa, nu la ora 10:00. Dacă ne-am trezit la 9:00 sau la 10:00, sigur suntem obosiţi”.
Vlad Ciurea, recomandări pentru o viață sănătoasă. „Cel mai bun prieten al omului, mai ales al creierului, este zâmbetul. Modifici psihicul tău şi îi relaxezi pe cei din jur”
Ritualul mesei este important, chiar dacă în epoca vitezei, cei mai mulți dintre noi nu mai acordă atenția cuvenită felului în care ne hrănim. E foarte important ca micul dejun să fie luat în linişte.
„Masa trebuie să fie liniştită, fără telefoane, fără o agitaţie în jurul mesei. Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie.”
Alimentele uşoare sunt ideale pentru masa de prânz, atrage atenția profesorul Vlad Ciurea.
„Celula nervoasă nu doreşte multă mâncare la prânz. (…) Masa de seară trebuie să fie cât mai uşoară posibilă fără o încărcare cu multe produse de carne şi grase şi fără o suprasolicitare că nu soliciţi numai creierul.
Soliciţi pancreasul, soliciţi tubul digestiv, soliciţi inima, nu trebuie încărcare la nesfârşit pentru masa de seară.
Din nefericire, un obicei extrem de prost – încărcare cu alcool seara, care nu duce în mod deosebit la ceva bun. De aici urmează o serie întreagă de afecţiuni”, a spus Vlad Ciurea.
„Încă un secret. Cel mai bun prieten al omului, mai ales al creierului, nu este calculatorul, este zâmbetul. Modifici psihicul tău şi capacitatea ta funcţională, iar pentru cei din jur care probabil sunt încordaţi, relaxează totul!”, a mai spus Vlad Ciurea.
„Grijile, facturile, scandalurile politice trebuie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi”
„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi.
Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu…
Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi.
„Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe: Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală”, a scris pe Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea.