Categories: Expertul zilei

O veste tristă pentru iubitorii de mici! Prof. neurolog Vlad Ciurea a explicat de câte ori pe an poți mânca mici, astfel încât să nu îți fie afectată sănătatea

Profesorul neurolog Vlad Ciurea este recunoscut pentru sfaturile sale prețioase privind sănătatea creierului. Marele profesor a susținut întotdeauna că un creier sănătos se menține cu ajutorul alimentației corecte și echilibrate.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat medicul Vlad Ciurea într-o emisiune la Antena 3.

Un aliment iubit de majoritatea românilor și pe care îl conumă regulat sunt micii sau mititeii. Deși gustoși, marele profesor neurolog atrage atenția că nu sunt tocmai o opțiune sănătoasă și este indicat să acordăm atenție la cantitatea pe care o consumăm.

Vlad Ciurea recomandă să-i folosim de maximum două sau trei ori pe an, nu mai mult. Poate fi dificil pentru iubitorii acestui preparat, însă doar așa ne protejăm creierul și organismul.

Ce conțin micii în supermarketurile din România

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/ supermarketuri) 25 tipuri de mititei, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenţia în ceea ce priveşte conţinutul acestor produse şi potenţialele efecte asupra sănătăţii consumatorilor.

Au fost analizate sortimente de mici fabricate/distribuite de către: Auchan, Integra, Suraki, Cora, Galli Gallo, Agro Ardeal, Doly Com Distributie, Carrefour, Valmar, Angst, Mega Image, Pedra Meat Expres, Smithfield, Westfleisch, Lidl, Penny si Kaufland.

Mititeii sunt semipreparate culinare realizate din amestec de cărnuri, apă, condimente, sare şi bicarbonat de sodiu. Însă, la fabricarea mititeilor analizaţi s-au folosit următoarele ingrediente: carne de porc, carne de vită, carne de oaie, carne de caprioară, carne de cerb, carne de urs, piept pui cu piele, pulpe pui cu piele, slănină, seu de vită, apă, sare, sare iodată, sare de mare neiodată, chimion, ardei iute, cimbru, coriandru, enibahar, boia iute, boia dulce, chimen, piper, extract de boia de ardei, usturoi, usturoi deshidratat granulat, nucşoară, ceapă, pătrunjel, maghiran, dextroză, maltodextrină, zahăr, hidrolizate proteice vegetale, supă de vită, supă de oase de vită, ulei de floarea soarelui, fibră de soia, fibre vegetale, arome, aromă de fum, ascorbat de sodiu, acid ascorbic, acetat de sodiu, acid citric, carmin, nitrat de potasiu, bicarbonat de sodiu, carbonaţi de sodiu, lactat de sodiu, izoascorbat de sodiu, procolor, superfrich şi monoglutamat de sodiu.

Conţinutul de carne la produsele analizate variază între 61,5% şi 90%.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: