Sari la conținut

Ce spune Vlad Ciurea despre alimentul preferat al românilor în perioada postului: De 10 ani nu am mai mâncat. Nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală

neurochirurgul vlad ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Vlad Ciurea

Cu toate că perioada de post, măcar o dată pe an, este foarte benefică organismului, așa cum afirmă majoritatea medicilor, este greu să găsim produse alimentare capabile să ne satisfacă atât poftele, dar și nevoile nutriționale.

Cea mai mare problemă este că foarte mulți români, drept alternativă la produsele animale, nici nu caută produse care le furnizează vitamine, minerale sau proteine. Și se orientează spre un produs banal, dar gustos: cartoful.

Aceasta, în afară de faptul că îngrașă foarte mult, au un aport nutritiv extrem de scăzut. Și dacă este prăjit, e cu atât mai rău. Asta a explicat profesorul Vlad Ciurea în exclusivitate în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a explicat Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

La fel și pâinea, care moleșește activitatea creierului și ne lasă fără energie.

”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.

neurochirurgie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ce poate declanșa cancerul

Profesorul Vlad Ciurea ne explică care sunt factorii care pot declanșa cancerul, dar și cum putem să ne protejăm, afirmând că organismul uman dispune de o capacitate uimitoare de autovindecare.

Invitat în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”, medicul neurochirurg Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în științe medicale și profesor universitar, a discutat despre boala secolului, cancerul, afecțiune care poate afecta pe oricine.

„Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului, și gena hipertensiunii, și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.

Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.). Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea.

Autovindecarea nu trebuie exclusă

Domnia sa a subliniat că autovindecarea nu ar trebui să fie exclusă și a evocat cazul unui pacient care a învins boala și a avut un prognostic negativ. În opinia medicului, postul, meditația și rugăciunea pot conduce la autovindecare.

„Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie.

A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“, a mai spus neurochirurgul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel