Din cuprinsul articolului
Vlad Ciurea: Creierul te apropie de Dumnezeu/Recomand tuturor să facă tot ce e posibil să petreacă timp cu alții, să nu se izoleze.
Profesorul Vlad Ciurea a explicat cum trebuie înțeleasă simtagma „creierul, centrul de comandă al organismului”. Toate organele din organism sunt legate acesta și depind de comenzile sale pentru o bună funcționare.
„Creierul ni l-a dat Dumnezeu. Creierul este centrul de comandă, se află la pupitru, la butoane, și apasă. Este incredibil ce putere are. El este cel care dezvoltă inteligența, care studiază Universul. Creierul te apropie de Dumnezeu, pentru că există și centri ai credinței.
Cu cât ești mai prins în probleme de viață, la limita dintre viață și eternitate, cu atât te apropii de structura creier și te apropii de Ființa Supremă.
Dacă la nivelul unui organ, peste noapte, se întâmplă o supărare, acest organ „pleacă” cu petiția la împărăție și-i transmite creierului: „Dragul meu creier, eu, stomacul, mă simt rău, că am mâncat prea mult”. Și atunci, creierul îi dă comanda: „Varsă! Du-te la WC”. Și stomacul execută. Și iar trimite depeșa: „Înălțimea ta, încă nu mă simt bine”. Și creierul zice: „Mai varsă o dată! Ia un medicament!”
Creierul dă comanda, nu organul care este mic, jos undeva. Este foarte interesant acest feed back care se efectuează între creier și organe, zi și noapte, atâta timp cât suntem pe pământ”, a declarat neurochirurgul, potrivit Trinitas TV.
Vlad Ciurea a efectuat aproape 30.000 de operații pe creier și tocmai de aceea consideră creierul un organ fabulos. Există nu doar mișcare fizică, ci și cerebrală. Creierul te pune să lucrezi, să fii în activitate. Este foarte important să ai puterea să discuți, să lucrezi, să iei decizii.
„Toate organele trec, mai mult sau mai puțin, prin suferințe pe care noi le creăm. În Biblie spune că noi putem să trăim 300 de ani. Și este adevărat. Avem atâtea celule nervoase esențiale numiți neuroni, încât noi putem trăi 300 de ani.
Noi pierdem o celulă nervoasă pe secundă. Și totuși putem să mergem înainte, și totuși putem să funcționăm. Dacă se întâmplă o dereglare a diferitelor organe și acestea trimit aceste informații către creier, creierul încearcă să le rezolve”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.
Informațiile negative impactează creierul. Ceața în creier sau „Brain Fog” este un simptom al infecției cu virusul SARS-CoV-2.
„În momentul de față, creierul este suprafolosit, în sensul rău, datorită condițiilor de pandemie. Au venit spre el foarte multe informații negative asupra creierului. Și creierul a fost băgat în ceață. De asta se și numește sindromul de brain fog.
Am trecut și eu prin asta. Am avut și eu Covid și primele simptome de Covid, deși am avut miros, am avut gust, am avut de toate, dar eram în ceață. Nu puteam să lucrez, nu puteam să mă concentrez, aveam ceață în creier, brain fog. După ce s-a terminat Covidul am avut o perioadă de astenie, dar ceața s-a menținut o săptămână. Nu mai efectuam legăturile repede, nu mai puteam să vorbesc”, a spus neurochirurgul.
Prof. dr. Vlad Ciurea a subliniat importanța informației pentru sănătatea creierului. Iar creierul se hrănește nu doar cu cuvinte, adică comunicare verbală, ci și cu starea de spirit a transmițătorului, adică prin comunicarea nonverbală.
„La fiecare discuție primim o serie de informații – nu doar cuvinte, ci și starea de spirit a interlocutorului. Pentru fiecare răspuns, creierul caută expresii și transmite emoții… În plus, funcționează nenumărați centri (vizual, auditiv etc).
Discuțiile efectiv întrețin creierul. De aceea, recomand tuturor să facă tot ce e posibil să petreacă timp cu alții, să nu se izoleze. Orice conversație, cât de ușoară, este foarte bună”, a mai spus Vlad Ciurea.
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…