Vitamine și ierburi de evitat atunci când suferi de hipertensiune arterială

Vitamine și ierburi de evitat atunci când suferi de hipertensiune arterială. Vitaminele sunt compuși organici utilizați de organism pentru o varietate de procese metabolice.

Deși sunt esențiali pentru multe funcții vitale, persoanele cu afecțiuni de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, trebuie să evite să ia anumite suplimente de vitamine și plante medicinale.

Deși suplimentele de vitamine sunt concepute pentru a imita vitaminele care apar în mod natural, este posibil să nu fie în compoziția chimică exactă a modului în care sunt primite prin dietă. Cercetătorii cred că este mai bine să obțineți vitamine din dieta în sine, cu excepția vitaminelor precum acidul folic, care este mai bine absorbit de organism prin suplimente decât prin alimente.

Cu toate acestea, este posibil ca mulți oameni să nu obțină vitamine adecvate din dieta lor normală și ar putea avea nevoie să ia suplimente. Acestea includ:

  • femeile însărcinate,
  • mamele care alăptează,
  • persoanele care consumă mai mult decât dozele recomandate de alcool,
  • consumatorii de droguri
  • persoanele în vârstă.

Persoanele care urmează diete accidentale sau pacienții cu alergii alimentare și probleme de malabsorbție, cum ar fi diareea, fibroza chistică și boala celiacă, ar putea avea nevoie și de suplimente de vitamine.

Cum afectează vitaminele tensiunea arterială

Hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută apare atunci când presiunea sângelui care pompează pereții arterelor este mai mare decât nivelul normal. Cercetările au arătat că multe vitamine pot crește tensiunea arterială, fie afectând direct sistemul cardiovascular, fie chiar interferând cu medicamentele pentru tensiunea arterială.

Anumite suplimente precum coenzima Q10 (ubichinona) și melatonina au efecte antihipertensive, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Prin urmare, este esențial să discutați cu un furnizor de asistență medicală înainte de a începe suplimentele de vitamine, în special pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau pacienții care iau anticoagulante sau orice alte medicamente.

Vitamine și ierburi de evitat atunci când ai hipertensiune arterială

  • Vitamina E – Este vitamina responsabilă cu protejarea împotriva leziunilor celulare. Vitamina E reduce capacitatea organismului de a forma cheaguri de sânge. Prin urmare, dozele mari de vitamina ar putea crește riscul de sângerare după o leziune sau sângerare cerebrală. De asemenea, poate crește riscul de sângerare pentru cei care iau medicamente pentru subțierea sângelui.
  • Vitamina K – Ajută la formarea cheagurilor de sânge și menține sănătatea oaselor. Prin urmare, administrarea de suplimente de vitamina K poate interfera cu medicamentele de subțiere a sângelui și poate crește riscul de cheaguri de sânge, atacuri de cord sau accident vascular cerebral.
  • Vitamina D – Este esențială pentru a ajuta organismul să absoarbă calciul și alte minerale. Cu toate acestea, o supradoză de vitamina D poate provoca hipercalcemie sau acumulare anormal de mare de calciu în sânge, provocând toxicitate pentru vitamina D. Simptomele includ hipertensiune arterială, aritmii cardiace, simptome gastrointestinale, insuficiență renală și modificări ale stării mentale.
  • Arnica – Este o plantă folosită uneori pentru a aroma alimentele. Poate fi otrăvitoare atunci când este consumat în cantități mai mari. Arnica este folosită ca supliment pentru durerea cauzată de osteoartrită, sângerări, vânătăi, umflături după intervenții chirurgicale și alte afecțiuni, deși nu există suficiente cercetări pentru a susține beneficiile. Este nesigur de utilizat pentru a-l lua pe cale orală și poate provoca probleme cardiace, amețeli și alte probleme medicale.
  • Portocală amară – Este derivată din extractul de fructe sau coajă de portocală amară și este adesea folosită ca supliment pentru pierderea în greutate și ca produs de performanță sportivă. Deși studiile au arătat rapoarte contradictorii cu privire la efectul suplimentelor cu portocale amare, multe cazuri de infarct miocardic, accident vascular cerebral și angină pectorală au fost legate de consumul acestuia.
  • Guarana – Planta este folosită în băuturile energizante care conțin cofeină. Utilizarea excesivă a cofeinei poate crește tensiunea arterială și ritmul cardiac și poate provoca tulburări de ritm cardiac.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

7 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

8 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: