Din cuprinsul articolului
Arterele înfundate reprezintă o problemă medicală care se dezvoltă treptat, iar simptomele pot fi dintre cele mai neobişnuite, precum anumite modificări la nivelul pielii.
Adesea, o persoană însuși provoacă o creștere a densității sângelui din cauza stilului nesănătos de viață, abuzând de fumat și alcool și alimente nocive, cum sunt cele bogate în grăsimi trans și carbohidrați simpli – alimente procesate, fast-food, dulciuri și produse de patiserie.
Atenţie la deshidratare!
De asemenea, un pericol deosebit pentru organism este deshidratarea. „Exicoza (deshidtrarea severă ) duce la îngroșarea sângelui cu consecințe grave, inclusiv decesul persoanei respective.
Anticoagulantele, cunoscute și sub numele de diluanți ai sângelui, sunt folosite pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge periculoase. Astfel de medicamente funcționează prin inhibarea factorilor de coagulare”, explică medicul Irina Mohova.
Expertul enumeră principalele vitamine și alimente care subțiază sângele: vitamina E, vitamina C, acizi grași omega-3, turmeric, usturoi, ghimbir sau ceai verde.
Modalități naturale de subțiere a sângelui
Vitamina E – ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Se găsește în migdale, spanac, broccoli, kiwi și ulei de floarea soarelui.
Vitamina C – promovează formarea de oxid nitric, care ajută la subţierea vaselor de sânge și la îmbunătățirea circulației sângelui. Se găsește în citrice, căpșuni, kiwi, ardei și broccoli.
Acizi grași Omega-3 – ajută la scăderea nivelului de trigliceride și la reducerea riscului de cheaguri de sânge. Se găsesc în peștii grasi precum somonul, tonul, macroul și sardinele.
Turmeric – Curcumina, compusul activ din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la prevenirea apariţiei cheagurilor de sânge.
Usturoiul – conţine alicină, care ajută la scăderea colesterolului şi previne formarea cheagurilor de sânge.
Ghimbirul – are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui.
Ceaiul verde – conține antioxidanți care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge.