Din cuprinsul articolului
Cum scapi de balonare. Toată lumea se confruntă cu problema balonării, la un moment dat sau chiar zilnic. În afară de vitamina B-6 care ajută la reducerea balonării cauzate de retenția de lichide, nicio altă vitamină nu ajută la reducerea balonării cauzate de gaze direct.
Cu toate acestea, alte vitamine – inclusiv tiamina, vitamina B-12 și vitamina A – pot ajuta indirect la prevenirea gazelor și a balonării, menținând sistemul digestiv sănătos. Cereți sfatul medicului înainte de a adăuga suplimente de vitamine în dieta dumneavoastră.
Dacă balonarea este cauzată de o retenție ușoară de lichide, nu de o acumulare de gaze, vitamina B6 ar putea fide ajutor, potrivit Better Health Channel. Această vitamină B se găsește într-o varietate de alimente, inclusiv păsări de curte, pește și cereale integrale. Vitamina B6 se găsește și în spanac și fasole, dar dacă aveți gaze, acestea ar putea agrava problema. Aveți grijă la suplimentare – dozele mari de vitamina B6 pot fi toxice și pot duce la probleme neurologice, cum ar fi amorțirea picioarelor și probleme de echilbru.
Tiamina este, de asemenea, o vitamină din grupul B, vitamina B1. Această vitamină ajută corpul să transforme alimentele pe care le consumați în combustibil și participă la producerea de adenozin trifosfat sau ATP, care oferă combustibilul de care sistemul digestiv are nevoie pentru o digestie adecvată. Pâinea și cerealele integrale, precum și carnea de porc, sunt surse bune de tiamină. Dozele mari de supliment de tiamină pot provoca tulburări de stomac, deci este posibil să vă îndepliniți mai bine nevoile zilnice prin alimentele pe care le consumați.
O deficiență de vitamina B12 este asociată cu inflamația stomacului și, odată ce această inflamație se dezvoltă, previne absorbția B12, agravând deficiența. Inflamația poate perturba, de asemenea, echilibrul bacteriilor prietenoase din intestinul subțire, potrivit Institutului Linus Pauling, care poate duce la indigestie, gaze și balonare.
Fructele de mare, laptele, brânza, ouăle, păsările de curte și carnea de vită sunt toate surse bune de vitamina B12. Dacă sunteți vegan sau vegetarian care nu mănâncă suficiente lactate, ar trebui să includeți în dietă alimente îmbogățite cu vitamina B12 sau să discutați cu medicul dumneavoastră despre administrarea unui supliment.
Vitamina A joacă un rol foarte important în menținerea sănătății și funcției întregului tract gastrointestinal, care este esențial pentru o digestie corectă și pentru prevenirea disconfortului asociat gazelor și balonării. Vitamina A se găsește într-o varietate de alimente, inclusiv cartofi dulci, morcovi, ardei, lapte, brânză și ouă.
Corpul dvs. stochează în ficat excesul de vitamina A, o vitamină solubilă în grăsimi, iar obținerea unei cantități prea mari din dietă sau prin suplimente poate fi dăunătoare sănătății dumneavoastră. Cel mai sănătos ar fi să obțineți mare parte din vitamina A din fructe și legume.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…