Din cuprinsul articolului
Creierul este organul principal al corpului nostru și este responsabil de procesarea informațiilor, de controlul funcțiilor corporale și de reglarea emoțiilor noastre. Capacitatea sa este esențială pentru a îndeplini sarcinile zilnice în mod eficient și eficace.
Concentrarea, un aspect crucial al performanței cognitive, este influențată de o serie de factori, iar nutriția joacă un rol major în acest sens.
Un aport adecvat de vitamine poate contribui la menținerea sănătății creierului și, prin urmare, la îmbunătățirea capacității de concentrare. Așadar, aflați de ce vitamină aveți nevoie pentru a vă recupera și a o menține.
Creierul este un organ complex care are nevoie de o gamă largă de nutrienți pentru a funcționa corect.
Vitaminele sunt un grup de nutrienți esențiali pe care organismul nu îi poate produce singur și joacă un rol important în multe procese corporale, inclusiv în creșterea, dezvoltarea și repararea celulelor.
Potrivit lui Raúl Gómez Chamizo, profesor al diplomei de nutriție umană și dietetică la Universitatea Internațională din La Rioja (UNIR), „creierul are nevoie de mai mulți nutrienți, toți la fel de importanți”.
Dintre vitaminele antioxidante care se remarcă, creierul are nevoie:
Vitaminele B1, B2, B3 și B5: acestea sunt necesare pentru metabolismul carbohidraților, producția de energie și funcția nervoasă.
Vitaminele B6 și B12: sunt necesare pentru producția de energie, funcția nervoasă și sinteza neurotransmițătorilor.
Vitaminele C și E: sunt antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor creierului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și sunt importante pentru funcția nervoasă.
Deși există o mare varietate de alimente care permit creierului să funcționeze corect, recunoașterea lor va oferi beneficii mai mari pentru sănătate.
Peștele gras: fructele de mare furnizează proteine și acizi grași cu valoare biologică ridicată, omega-3 DHA, vitamina B12, iod și seleniu. Se recomandă să îl consumați de cel puțin 3 sau 4 ori pe săptămână.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…