Din cuprinsul articolului
Vitamină care ajută la slăbit. Conform unor studii relativ recente s-a ajuns la concluzia că vitamina D ajută în procesul de slăbire prin inhibarea apetitului alimentar crescut. Studiula fost publicat în Jurnalul Internațional de Medicină Preventivă.
Vitamina D ajută la pierderea în greutate
Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au luat vitamina D au slăbit 3,5 kilograme după ce au luat vitamina D timp de șase săptămâni. Deși nu a existat o pierdere semnificativă în greutate în grupul placebo.
Autorii studiului susțin că vitamina D poate promova pierderea în greutate influențând mai mulți factori, printre care: Echilibrul hormonal – vit. D poate ajuta la reglarea hormonilor care afectează apetitul și metabolismul.
Reducerea inflamației – vitamina D poate ajuta la reducerea inflamației, care poate contribui la depozitarea grăsimilor.
Îmbunătățirea microbiomului- vitamina D poate ajuta la menținerea microflorei intestinale sănătoase, care poate juca un rol în reglarea greutății. „Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a pierde în greutate, luați vit. D poate fi o opțiune ușoară și sigură de încercat.
„Nu uitați să vă consultați medicul înainte de a lua medicamente și suplimente”, împărtășesc oamenii de știință.
Alte beneficii ale vitaminei D: asigură creșterea și dezvoltarea normală a oaselor, previne dezvoltarea rahitismului și osteoporozei prin reglarea metabolismului mineral, promovează tonusul muscular, îmbunătățește imunitatea, este necesar pentru funcționarea glandei tiroide și coagularea normală a sângelui, ajută organismul să restabilească membranele protectoare din jurul nervilor, participă la reglarea tensiunii arteriale și a activității inimii; previne creșterea celulelor canceroase. Nevoia zilnică de vit. D este 2,5-5 mcg.
Dr. Mihaela Bilic spune: Carenta de magneziu este un dezechilibru nutrițional recent și are cauze multiple.
- „Modificarea obiceiurilor alimentare, consumul de produse rafinate, ultra procesate și sărace în micronutrienți sunt cauzele principale. În dieta zilnică întâlnim tot mai rar produse precum fasole boabe sau linte, nuci sau migdale, tărâțe sau cereale integrale. Până și banana, care este bogată în magneziu, a fost pusă la colț de dragul siluetei.
- Stresul cronic și somnul insuficient, de proastă calitate, cresc nevoile de magneziu. Stilul de viață alert și dezechilibrat afectează sistemul nervos și epuizează rapid rezerva de micronutrienți. La asta se adaugă consumul de alcool care perturbă echilibrul acido bazic și favorizează pierderea urinară de magneziu. Bolile cronice precum diabetul și sindromul X metabolic, hipertensiunea și nivelul crescut de colesterol sunt consumatoare de magneziu. Iar tratamentele medicamentoase cu antibiotice, diuretice și antiacide au ca efect secundar o eliminare masivă de magneziu.
- Merită o să tragem un semnal de alarmă pentru magneziu, un mineral indispensabil funcționării optime a organismului. Este implicat în peste 300 de mecanisme responsabile de metabolism și este esențial pentru activarea vitaminei D. Fără magneziu sistemul nervos își pierde echilibrul, oasele și dinții își pierd rezistența și mușchii nu pot funcționa. Contracția musculară este dependentă de magneziu, iar activitatea inimii și presiunea arterială sunt influențate de nivelul lui în sînge.
- Corpul uman nu este capabil să sintetizeze magneziu, deci trebuie adus din alimentație. Care sunt cele mai bune surse? Pe primul loc avem semințe și oleaginoase: semințe de dovleac, migdale, caju semințe de pin, alune. Urmează apoi leguminoase: fasole boabe, soia, linte, năut și quinoa. Dintre legume merită lăudat spanacul, iar la sectorul fructe banana e campioană. Cat despre suplimente, alegeți sărurile organice de magneziu, în doze cuprinse între 100 și 250 mg/zi”, a scris dr. Mihaela Bilic pe Facebook.