Din cuprinsul articolului
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât la bărbați. Ea apare adesea în etapa de îmbătrânire.
Cu toate acestea, poate apărea la o vârstă mai timpurie, ca urmare a eredității sau a geneticii și este chiar mai frecventă la femeile care poartă tocuri foarte înalte sau la pacientele care stau așezate timp îndelungat fără a face niciun fel de pauză activă.
Sunt vene umflate, răsucite, dilatate, care pot fi văzute sub piele și sunt adesea de culoare roșie sau albastră. Potrivit MedlinePlus, Biblioteca Națională de Medicină a SUA, „În mod normal, supapele unidirecționale din venele picioarelor mențin sângele să circule înapoi spre inimă. Atunci când supapele nu funcționează corect, sângele curge înapoi prin venă. Vena se umflă din cauza sângelui care se acumulează acolo, ceea ce cauzează venele varicoase”.
Acestea apar de obicei la nivelul picioarelor, dar se pot forma și în alte părți ale corpului, deși sunt mai frecvente decât ați putea crede. Femeile, pacienții care sunt obezi, nu fac exerciții fizice sau au un istoric familial de varice sunt mai expuși riscului. De asemenea, acestea pot fi mai frecvente în timpul sarcinii.
Cu toate acestea, în cazul în care o venă varicoasă se sparge, poate apărea varicorragia, care este „sângerarea rezultată în urma ruperii unei vene varicoase„, potrivit portalului de sănătate Top Doctor. În plus, site-ul a precizat că această afecțiune nu este foarte frecventă, dar dacă apare, poate duce uneori la deces.
O alimentație bună, exercițiile fizice regulate și purtarea de îmbrăcăminte de compresie pot ajuta la prevenirea complicațiilor legate de venele varicoase.
Cu toate acestea, consumul anumitor vitamine poate juca, de asemenea, un rol în reducerea apariției venelor varicoase. Una dintre cele mai importante este vitamina E, deoarece promovează circulația sângelui în organism și protejează și întărește vasele de sânge, prevenind probleme precum umflarea și inflamarea venelor.
Vitamina E poate fi găsită în alimente precum roșiile și nucile, cum ar fi migdalele și nucile.
În mijlocul acestui proces, este esențial să beți zilnic suficientă apă. Profesioniștii din domeniul sănătății spun că o persoană adultă ar trebui să bea între șase și opt pahare de apă pe zi, ceea ce echivalează cu doi litri din acest lichid incolor.
Cu toate acestea, alți experți spun că această cantitate variază în funcție de rutina zilnică a pacientului, de greutate și de dimensiuni. Prin urmare, se recomandă consultarea medicului curant cu privire la cantitatea corectă de băut. Atunci când se consumă suficientă apă, sângele circulă mai bine în tot corpul.
Radicalii liberi sunt principalii responsabili de îmbătrânire și de degradarea pereților arterelor și venelor, de aceea se recomandă creșterea consumului de produse care conțin cantități mari de antioxidanți, deoarece acești compuși luptă direct împotriva radicalilor liberi.
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…