Din cuprinsul articolului
Vitamina numărul 1 pentru un creierul tânăr și sănătos! Un nutriționist de la Harvard spune că a fost adesea întrebată care este cea mai bună vitamină pentru a menține creierul tânăr și pentru a-l proteja de bolile neurologice care pot apărea odată cu vârsta.
Uma Naidu a dezvăluit, de asemenea, ce alimente consumă în fiecare zi care conțin vitamina potrivită pentru sănătatea creierului.
Nutriționistul spune că cel mai important este complexul de vitamine B. Depresia, demența și alte probleme ale creierului sunt adesea asociate cu deficiențe de vitamina B.
„Deficitul de vitamina B12 este cea mai frecventă cauză a problemelor cognitive, mult mai des decât credem, în special în rândul persoanelor în vârstă care trăiesc singure și nu mănâncă corespunzător”, spune Rajaprabhakaran Rajaretinam, medic psihiatru.
Există opt vitamine B diferite, fiecare cu propriile beneficii pentru sănătate:
Vitamina B1 este crucială pentru funcția de bază a celulelor noastre și pentru metabolismul nutrienților pentru energie.
Vitamina B2 ajută la dezvoltarea celulelor, producerea de energie și descompunerea grăsimilor.
Vitamina B3 este un antioxidant care ajută la reducerea excesului de inflamație.
Vitamina B5 este esențială pentru producerea unui compus molecular numit coenzima A, care ajută enzimele corpului nostru să descompună acizii grași pentru energie. De asemenea, este printre cele mai importante vitamine pentru a susține sănătatea creierului.
Vitamina B6 este remarcabilă pentru rolul său în prevenirea bolilor, deoarece nivelurile adecvate ale acestei vitamine sunt asociate cu un risc mai scăzut de cancer. B6 ajută la multe reacții chimice din organism care susțin funcția imunitară și sănătatea creierului.
Vitamina B7 reglează circuitele celulare pentru o comunicare rapidă și eficientă în organism.
Vitamina B9 este o vitamină cheie pentru menținerea sănătății creierului și neurologice, precum și pentru a ajuta la detoxifierea celulară.
Vitamina B12 este esențială pentru formarea globulelor roșii și ADN-ului, precum și pentru a ajuta la dezvoltarea și funcționarea sistemului nervos.
Nutriționistul susține că vitaminele B sunt printre cele mai ușor de introdus în dietă. Uma Naidu dezvăluie că regimul zilnic ar trebui să conțină ouă, iaurt, somon, semințe de floarea soarelui, linte, fasole, spanac sau varză.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…