Din cuprinsul articolului
Vitamina C – sau acidul ascorbic – este un nutrient esențial pentru oameni, deoarece are mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi puterea sa antioxidantă, deoarece poate lupta împotriva stresului oxidativ, neutralizând radicalii liberi și moleculele care pot afecta celulele.
În plus, această vitamină joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar prin stimularea producției de celule albe din sânge, făcând astfel din organism o apărare naturală împotriva infecțiilor.
Acest nutrient poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului de boli cardiovasculare prin îmbunătățirea funcției vaselor de sânge, scăderea tensiunii arteriale și reducerea nivelului de colesterol LDL.
Potrivit Fundației Spaniole a Inimii, hipertensiunea arterială este considerată a fi o creștere continuă sau susținută a nivelului tensiunii arteriale. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, trebuie menționat faptul că inima exercită presiune asupra arterelor pentru a transporta sângele către diferite organe ale corpului.
Acestea sunt nivelurile pe care ar trebui să le cunoașteți despre hipertensiune, potrivit Institutului Național pentru Inimă, Plămâni și Sânge:
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite, s-a constatat că doze mari din acest nutrient pot reduce moderat tensiunea arterială, după ce au fost analizate 29 de studii care conțineau informații despre valorile tensiunii arteriale sistolice și diastolice.
Rezultatele studiului au arătat că un consum de 500 de miligrame de vitamina C pe zi a redus tensiunea arterială cu 3,84 milimetri de mercur pe termen scurt, în timp ce persoanele care suferă de tensiune arterială scăzută au scăzut cu aproape cinci milimetri.
Toate acestea se pot datora faptului că vitamina C poate acționa ca un diuretic, determinând rinichii să elimine mai mult sodiu și apă din organism și ajutând la relaxarea pereților vaselor de sânge, reducând astfel tensiunea arterială.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…