Din cuprinsul articolului
Știați că vitamina K vă poate ajuta să aveți oase puternice? Vitamina K contribuie foarte mult la întărirea oaselor și a mușchilor și este timpul să știm importanța includerii acestui nutrient în dieta noastră.
Proteinele, vitamina D și mulți alți nutrienți ajută la menținerea oaselor puternice. Una dintre vitaminele mai puțin cunoscute – vitamina K contribuie în mod egal la întărirea oaselor și a mușchilor și este timpul să arătăm importanța includerii acestui nutrient în dieta noastră.
Vitamina K este o vitamină liposolubilă și se absoarbe ușor atunci când este însoțită de grăsimi și uleiuri sănătoase precum uleiul de cocos, uleiul de muștar și uleiul de măsline. Deci, consumul acestor uleiuri împreună cu alimente bogate în vitamina K se poate dovedi extrem de benefic.
Vitamina K1 și vitamina K2 și cunoscută în special pentru a spori sănătatea oaselor. În timp ce vitamina K1 provine din majoritatea legumelor cu frunze verzi, vitamina K2 poate fi obținută din produse lactate și de pasăre, cum ar fi ouăle și puiul.
Vitamina K este cunoscută mai ales pentru a îmbunătăți densitatea osoasă, a-și menține puterea și a reduce riscul de osteoporoză, artrită, fracturi și alte probleme legate de os.
Vitamina K poate ajuta, de asemenea, la protejarea inimii de diferite boli cardiovasculare. Nutrientul poate regla nivelul tensiunii arteriale ajutând inima să pompeze eficient sângele în tot corpul.
Legume cu frunze verzi, cum ar fi varza, varza, muștarul, salata verde și spanacul – toate sunt furnizori excelenți de vitamina K. prietenoasă cu oasele. Faceți salate sau supe cu legumele, sau puteți chiar să le folosiți pentru a vă umple în sandviș, burger și umpleți pizza și pastele.
Avocado, kiwi, mure, afine, struguri, rodie – consumă aceste fructe pentru o doză bună de vitamina K. Mănâncă crud ca gustare la mijlocul mesei, adaugă cereale pentru micul dejun și prepară cu ele smoothie-uri răcoritoare.
Mănâncă pui și ouă în mod regulat pentru a-ți repara zilnic vitamina K. Folosiți ouă pentru rețete interesante de mic dejun. De asemenea, puteți găsi diverse rețete de pui pentru cină.
Consumul de nuci în fiecare zi este foarte util din diferite motive pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea sănătății oaselor pentru conținutul lor ridicat de vitamina K. Se știe că nucile de caju, alunele, nucile pecan, nucile și pinele conțin o cantitate bună de vitamina K. Mănâncă o mână din aceste nuci ca gustări sau adaugă-le în bolurile de cereale, salate sau chiar deserturi.
Cu toții încercăm să mâncăm cât de mult pește putem pentru conținutul său de acizi grași omega 3. Acum avem un alt motiv pentru a ne alege câteva delicatese din pește – pentru a ne îndeplini cerința de vitamina K. Consumați pește la grătar, prăjit, sotat sau copt, după cum doriți. S-ar putea să vă placă aceste rețete ușoare de pește.
Vitamina K vă poate ajuta să vă bucurați de o sănătate bună cu oase puternice. Includeți alimente cu substanțe nutritive esențiale precum vitamina K pentru a spori în mod natural sănătatea oaselor.
Medic specialist, despre colesterol. Conform terminologiei medicale, colesterolul este un sterol și lipide conținute în…
Anunț de ultimă oră pentru seniorii cu pensie mică și grupe de muncă.După ce mai…
Rezultatele oferite de exit-poll-uri care arată succesul fabulos pe care Călin Georgescu, candidat prezidențiale 2024, …
Soția lui Călin Georgescu, candidat independent la prezidențiale, Cristela, a decis să nu facă campanie…
Luni, 25 noiembrie, este prognozat din nou un nou val de ninsori. ANM a schimbat…
Pentru numeroși români, până duminică seara, când s-au aflat rezultatele exit poll la alegerile prezidențiale,…