Din cuprinsul articolului
Vitamina D nu funcționează fără acest mineral! Nutriționist: Degeaba luăm suplimente, riscăm ca…
Menținerea stării de sănătate se poate face cu ajutorul unui duo perfect: vitamina D și Magneziu. Este ceea ce ne oferă Mama, cel puțin vara, când mergem la mare: vitamina D de la soare și magneziul din apa mării. În anotimpurile friguroase, când ar trebui să suplimentăm aceste vitamine, este bine să le luăm tot împreună.
O nouă recenzie publicată în „The Journal of the American Osteopathic Association“ ne reamintește că vitamina D nu poate fi metabolizata fără un nivel suficient de magneziu.
La rândul său, medicul nutriționist Mihaela Bilic insistă asupra faptului că „vitamina D nu este folosită optim dacă nivelul de magneziu este scăzut”.
Mai mult de jumătate din populația globului are un deficit de vit. D. Până acum se știa că o alimentație săracă în vit. D și expunerea insuficientă la razele soarelui provoacă această carență. Studiile recente au scos la iveală un alt aspect: vitamina D nu este folosită optim dacă nivelul de magneziu este scăzut.
„Degeaba luăm suplimente, riscăm ca vit. D să fie stocată în organism în loc să fie folosită eficient. Aportul optim de magneziu este de 420mg/zi pentru bărbați și 320mg/zi pentru femei.
Din păcate alimentația modernă nu acoperă nici jumătate din doza recomandată, prin urmare puțina vitamină D care circulă în sânge va fi incomplet utilizată fără magneziu”, a atras atenția Mihaela Bilic, într-o postare pe Facebook.
„Merită o să tragem un semnal de alarmă pentru magneziu, un mineral indispensabil funcționării optime a organismului. Este implicat în peste 300 de mecanisme responsabile de metabolism și este esențial pentru activarea vitaminei D.
Fără magneziu sistemul nervos își pierde echilibrul, oasele și dinții își pierd rezistența și mușchii nu pot funcționa. Contracția musculară este dependentă de magneziu, iar activitatea inimii și presiunea arterială sunt influențate de nivelul lui în sînge”, a mai spus Bilic.
Corpul uman nu este capabil să sintetizeze magneziu, deci trebuie adus din alimentație. Care sunt cele mai bune surse?
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…