Vitamina care vindecă ulcerul şi gastrita. În ce alimente se găseşte. Principalele surse naturale

O vitamină îmbunătăţeşte activitatea tractului gastrointestinal şi este considerată un aliat împotriva împotriva bolilor aparatului digestiv, ajutând la vindecarea gastritei sau a ulcerului.

Este vorba de vitamina U (S-metilmetionină), care are capacitatea de a reface mucoasa gastrită. Specialiștii sunt de părere că acest compus este benefic și pentru îmbunătățirea digestiei, fortifierea sistemului imunitar, protecția împotriva anumitor alergii alimentare, micșorarea nivelului de colesterol și chiar accelerarea vindecării rănilor.

Vitamina U este numele dat în 1952 unei substanțe identificate în sucul de varză de Dr. Garnett Cheney. Această vitamină este disponibilă atât ca supliment alimentar, dar poate fi regăsită în mod natural și în multe alimente, în special în legumele crucifere, precum varză, broccoli, varza de Bruxelles și kale.

Surse naturale

Vitamina U factorul anti-ulcer se regăsește în cantități ridicate în alimente cum sunt:
– sfecla roșie;
– varza;
– mazărea;
– varza de Bruxelles;
– spanacul;
– roșiile;
– sparanghelul;
– țelina;
– broccoli;
– laptele.

Atunci când vitamina U a început să fie studiată de către cercetători, s-au descoperit o serie de beneficii, printre care faptul că un consum de aproximativ 900 ml de suc de varză pe zi ar putea ajuta la vindecarea ulcerului la stomac de 4-5 ori mai repede față de tratamentul standard pentru ulcer, disponibil la momentul respectiv.

Dieta, parte a tratamentului

În cazul persoanelor diagnosticate cu gastrită sau ulcer duodenal/gastric, medicii spun că regimul reprezintă o parte în sine a tratamentului, întrucât permite și susține refacerea mucoasei lezate de o aciditate prea mare.

Anumite alimente și modul lor de preparare pot aduce pH-ul din interiorul sistemului digestiv de la nivelul stomacului și duodenului la valorile normale, prevenind agravarea simptomelor neplăcute, precum disconfortul, durerea, senzația de greață și vărsăturile.

Regimul indicat în gastrită și ulcer, boli generate în special de prezența Helicobacter Pylori, se bazează pe salatele din frunze, unele legume și fructe, descojite și eventual ușor preparate termic (prin opărire, fierbere sau la cuptor), și pe carnea albă ori de vită, peștele fiert, preferabil slab, foarte ușor condimentate și fără sosuri, potrivit doc.ro.

Trebuie să se evite alimentele prăjite și alimentele procesate, bogate în grăsimi, cum ar fi produsele alimentare gata preparate sau semipreparate, hamburgerii și hot-dogs, biscuiții sau prăjiturile cu cremă, frișcă, ciocolată, sosurile gata preparate de la magazin, pateurile și produsele de patiserie.

Recent Posts

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

18 minute ago

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

38 de minute ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

59 de minute ago

Vești noi pentru seniori. Ce se întâmplă cu pensionarii care au venituri mai mici de 3.000 de lei

Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…

o oră ago

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Așa scapi rapid de SIMPTOME

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…

2 ore ago

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…

2 ore ago

Citeste si: