Cancerul colorectal este a treia cea mai comună formă de cancer și a patra cauză de mortalitate prin cancer, în lume.
Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că vitamina D ar putea avea un rol de prevenție împotriva cancerului colorectal. Această vitamină este produsă în mod natural de organism în urma expunerii la soare dar se găsește și în anumite alimente.
Rolul vitaminei D în organism este să ajute sistemul imunitar și să contribuie la absorbția calciului. Anumite studii au scos la iveală că această vitamină reduce riscul apariției sclerozei multiple, a simptomelor astmului și a atacului de cord.
”Persoanele care au un nivel crescut de vitamina D în sânge, au un risc mai mic să dezvolte cancer colorectal. Potrivit testelor de laborator, vitamina D întărește sistemul imunitar prin activarea celulor T care atacă celulele canceroase”, explică dr. Shuji Ogino, coordonatorul studiului.
Medicul a mai spus că prin intermediul acestui studiu a vrut să demonstreze dacă cele două fenomene au legătură: contează rolul vitamine D în stimularea sistemului imunitr să lupte cu cancerul?
Oamenii de știință au strâns date de la 170,000 de oameni în cadrul a două proiecte de lungă durată: Nurses’ Health Study și Health Professional Follow-up Study.
”Acesta este primul studiu care a scos la iveală că vitamina D întărește sistemul imunitar în lupta cu cancerul”, a adăuga dr. Ogino.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…