Cancerul colorectal este a treia cea mai comună formă de cancer și a patra cauză de mortalitate prin cancer, în lume.
Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că vitamina D ar putea avea un rol de prevenție împotriva cancerului colorectal. Această vitamină este produsă în mod natural de organism în urma expunerii la soare dar se găsește și în anumite alimente.
Rolul vitaminei D în organism este să ajute sistemul imunitar și să contribuie la absorbția calciului. Anumite studii au scos la iveală că această vitamină reduce riscul apariției sclerozei multiple, a simptomelor astmului și a atacului de cord.
”Persoanele care au un nivel crescut de vitamina D în sânge, au un risc mai mic să dezvolte cancer colorectal. Potrivit testelor de laborator, vitamina D întărește sistemul imunitar prin activarea celulor T care atacă celulele canceroase”, explică dr. Shuji Ogino, coordonatorul studiului.
Medicul a mai spus că prin intermediul acestui studiu a vrut să demonstreze dacă cele două fenomene au legătură: contează rolul vitamine D în stimularea sistemului imunitr să lupte cu cancerul?
Oamenii de știință au strâns date de la 170,000 de oameni în cadrul a două proiecte de lungă durată: Nurses’ Health Study și Health Professional Follow-up Study.
”Acesta este primul studiu care a scos la iveală că vitamina D întărește sistemul imunitar în lupta cu cancerul”, a adăuga dr. Ogino.
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…