Vitamina care previne formarea cheagurilor de sânge și stimulează sistemul imunitar

Consumul de vitamine este de o importanță vitală, deoarece permite funcționarea optimă a funcțiilor organismului. Cel mai bun mod de a le obține este prin suplimente sub orice formă, precum și printr-o alimentație echilibrată, bogată în legume, fructe, proteine slabe și unele cereale.

„Consumul insuficient de fructe, legume, leguminoase, linte, cereale integrale și produse lactate îmbogățite poate crește riscul apariției unor probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, cancer și o sănătate osoasă precară”, precizează Medline Plus, site-ul Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA.

Vitamina care previne cheagurile de sânge

Există în total 13 vitamine esențiale și indispensabile în corpul uman, datorită funcțiilor lor multiple, care sunt decisive pentru fiecare dintre organe. Una dintre ele este vitamina E, cunoscută și sub numele de tocoferol sau alfa-tocoferol.

Este un nutrient aflat în interiorul fiecărei celule din organism care „ajută nervii și mușchii să funcționeze bine, previne formarea cheagurilor de sânge și stimulează sistemul imunitar pentru ca acesta să poată lupta împotriva infecțiilor provocate de germeni”, potrivit informațiilor din sursa citată.

Vitamina E este un tip de antioxidant, care ajută la protejarea celulelor din organism împotriva daunelor, de unde și importanța menținerii unei cantități adecvate a acestui nutrient în organism, în caz contrar o deficiență poate duce la probleme grave de sănătate.

Cum se obține vitamina E?

Cel mai bun mod de a obține necesarul zilnic de vitamina E este prin consumul anumitor alimente, care ar trebui să facă parte din dieta zilnică. Acestea sunt principalele surse ale acestui nutrient, potrivit mai multor organizații de sănătate, inclusiv Medline Plus:

  • Uleiuri vegetale pe bază de porumb (cum ar fi uleiurile de germeni de grâu, de floarea-soarelui, de șofrănel, de porumb și de soia)
  • Nuci (cum ar fi migdalele, arahidele și alunele)
  • Semințe (cum ar fi semințele de floarea-soarelui)
  • Legume cu frunze verzi (cum ar fi spanacul și broccoli)
  • Cereale pentru micul dejun îmbogățite, sucuri de fructe, margarine și produse tartinabile îmbogățite. Îmbogățit înseamnă că vitaminele au fost adăugate în alimente.

Recent Posts

Zodii cu noroc la moșteniri. Numerolog: Universul va lucra în favoarea lor

Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în emisiunea Adevăruri Ascunse, care sunt cele trei semne zodiacale…

10 ore ago

Cum acționează roșiile asupra acidului uric din organism?

Se recomandă ca persoanele cu boli ale tractului gastro-intestinal (GIT) în faza acută, precum și…

11 ore ago

Horoscop RUNE 30 Septembrie – 6 Octombrie. Mihai Voropchievici: EI trebuie să aibă forță, tărie și putere

Horoscop RUNE 30 Septembrie - 6 Octombrie. Mihai Voropchievici, numerolog, a prezentat horoscopul integral pentru…

12 ore ago

Un expert avertizează: nu beți niciodată ceai fierbinte cu aceste alimente

Pe măsură ce vremea se răcește, apelăm mai des la o ceașcă de ceai preferat,…

12 ore ago

Diana Spencer, povestea tragică a femeii cu același nume ca Lady Di

Moartea tragică a Dianei Spencer, cunoscută și sub numele de Lady Di, a fost o…

13 ore ago

5 motive pentru care ar trebui să mănânci mai mulți struguri negri

Strugurii negri sunt printre cei mai bogați în antioxidanți, care protejează organismul de multe boli…

13 ore ago

Citeste si: