Sari la conținut

Vitamina care previne formarea cheagurilor de sânge și stimulează sistemul imunitar

Consumul de vitamine este de o importanță vitală, deoarece permite funcționarea optimă a funcțiilor organismului. Cel mai bun mod de a le obține este prin suplimente sub orice formă, precum și printr-o alimentație echilibrată, bogată în legume, fructe, proteine slabe și unele cereale.

„Consumul insuficient de fructe, legume, leguminoase, linte, cereale integrale și produse lactate îmbogățite poate crește riscul apariției unor probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, cancer și o sănătate osoasă precară”, precizează Medline Plus, site-ul Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA.

Vitamina care previne cheagurile de sânge

Există în total 13 vitamine esențiale și indispensabile în corpul uman, datorită funcțiilor lor multiple, care sunt decisive pentru fiecare dintre organe. Una dintre ele este vitamina E, cunoscută și sub numele de tocoferol sau alfa-tocoferol.

Este un nutrient aflat în interiorul fiecărei celule din organism care „ajută nervii și mușchii să funcționeze bine, previne formarea cheagurilor de sânge și stimulează sistemul imunitar pentru ca acesta să poată lupta împotriva infecțiilor provocate de germeni”, potrivit informațiilor din sursa citată.

Vitamina E este un tip de antioxidant, care ajută la protejarea celulelor din organism împotriva daunelor, de unde și importanța menținerii unei cantități adecvate a acestui nutrient în organism, în caz contrar o deficiență poate duce la probleme grave de sănătate.

Cum se obține vitamina E?

Cel mai bun mod de a obține necesarul zilnic de vitamina E este prin consumul anumitor alimente, care ar trebui să facă parte din dieta zilnică. Acestea sunt principalele surse ale acestui nutrient, potrivit mai multor organizații de sănătate, inclusiv Medline Plus:

  • Uleiuri vegetale pe bază de porumb (cum ar fi uleiurile de germeni de grâu, de floarea-soarelui, de șofrănel, de porumb și de soia)
  • Nuci (cum ar fi migdalele, arahidele și alunele)
  • Semințe (cum ar fi semințele de floarea-soarelui)
  • Legume cu frunze verzi (cum ar fi spanacul și broccoli)
  • Cereale pentru micul dejun îmbogățite, sucuri de fructe, margarine și produse tartinabile îmbogățite. Îmbogățit înseamnă că vitaminele au fost adăugate în alimente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel