Vitamina care poate încetini progresia bolii Alzheimer

Boala Alzheimer este o boală neurologică gravă care afectează milioane de oameni din întreaga lume, provocând declin cognitiv, pierderea memoriei și pierderea independenței. Deși nu există un remediu pentru boala Alzheimer, cercetările continuă să caute mai multe modalități terapeutice de a încetini progresia acesteia și de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor afectate. Utilizarea vitaminei E se dovedește a fi o potențială terapie pentru boala Alzheimer.

Ce este boala Alzheimer?

Boala Alzheimer este o tulburare cronică a creierului care se agravează în timp. Se caracterizează prin modificări ale creierului care au ca rezultat acumularea de proteine.

Boala Alzheimer provoacă micșorarea creierului și, în cele din urmă, moartea celulelor creierului. Este cea mai răspândită cauză a demenței, care se caracterizează printr-un declin progresiv al memoriei, gândirii, comportamentului și abilităților sociale. Aceste schimbări au un impact asupra capacității unei persoane de a-și îndeplini sarcinile.

Rolul vitaminei E în tratamentul bolii Alzheimer

Vitamina E se dovedește a fi potențial benefică pentru persoanele cu boala Alzheimer. Conform modelelor experimentale, suplimentarea cu vitamina E poate fi o tehnică eficientă pentru îmbunătățirea deficiențelor cognitive și de memorie, deoarece reduce stresul oxidativ.

Mai mult, combinarea vitaminei E cu alte substanțe chimice antioxidante sau antiinflamatorii poate crește eficacitatea acesteia.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Vitamina E se referă la multe substanțe solubile în grăsimi găsite în plante. Este un nutrient esențial pentru oameni, deoarece ajută la păstrarea integrității membranelor celulare. Este vital pentru creier. Este esențială pentru alte procese, precum și pentru dezvoltarea țesuturilor și a organelor, inclusiv pentru dezvoltarea creierului. Pe lângă proprietățile sale antioxidante, s-a demonstrat că vitamina E funcționează ca o moleculă de semnalizare și reglare a genelor.

Vitamina E este un antioxidant solubil în grăsimi care a primit multă atenție pentru potențialul său de a neutraliza radicalii liberi și de a atenua stresul oxidativ.

Nucile, semințele, uleiurile vegetale și legumele cu frunze verzi sunt bogate în vitamina E. Caracteristica sa antioxidantă îl face o alegere potențială pentru tratamentul bolii Alzheimer.

Izoformele de tocoferol și tocotrienol ale vitaminei E au numeroase caracteristici, inclusiv capacități antioxidante și antiinflamatorii semnificative, precum și influențe asupra funcției imunologice, semnalizării celulare și scăderea colesterolului.

Nivelurile plasmatice reduse au fost, de asemenea, legate de un risc crescut de dezvoltare a AD, în timp ce consumul, în special din surse alimentare, poate limita sau încetini progresia bolii. Acest avantaj ar putea fi atribuit efectelor combinate ale izoformelor de vitamina E și ale altor micronutrienți, care ajută la reducerea efectelor bolii Alzheimer.

Vitamina E pentru tratarea bolii Alzheimer: cunoașteți limitările

În timp ce posibilele beneficii ale vitaminei E în terapia bolii Alzheimer sunt fascinante, trebuie avută prudență.

Dozele mari de vitamina E pot avea reacții adverse, cum ar fi probleme de sângerare, și pot reacționa cu anumite medicamente. Persoanele care iau în considerare suplimentarea cu vitamina E pentru boala Alzheimer ar trebui să discute mai întâi cu un medic.

Mai mult, eficiența vitaminei E poate diferi între indivizi, iar efectele acesteia pot fi mai evidente în diferite stadii ale bolii.

Recent Posts

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 minute ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

34 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

o oră ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

2 ore ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

3 ore ago

Citeste si: