Din cuprinsul articolului
Vitamina care încetinește îmbătrânirea și menține creierul în formă. A avea o dietă echilibrată, bogată în vitamine, este un aspect esențial pentru a ne menține corpul sănătos și echilibrat, iar una dintre vitaminele-cheie pe care nu trebuie să uităm să o includem în acest proces este vitamina E.
Vitamina E este un compus antioxidant liposolubil care ajută corpul să neutralizeze efectele care apar datorită oxidării grăsimilor. Diverse studii medicale actuale au semnalat importanța pe care această vitamină o are pentru stoparea producerii radicalilor liberi, o metodă cheie pentru prevenirea dezvoltării bolilor cronice și a îmbătrânirii. De asemenea, vitamina E este un element vital pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. Acest puternic antioxidant, vitamina E, mai este folosită și pentru prevenirea dezechilibrelor mentale degenerative precum demența și boala Alzheimer. Vă prezentăm în acest articol surse naturale de vitamina E pe care le puteți include cu ușurință în alimentația dumneavoastră zilnică:
Diferite alimente care conțin vitamina E și care sunt indispensabile pentru menținerea sănătății sunt foarte ușor de procurat. Nu este necesar să gătim preparate complicate pentru a obține beneficiile vitaminei E. De exemplu, doar o porție de migdale (aproximativ 30 grame) conține 7,4 miligrame de vitamina E. Se poate obține de asemenea vitamina E din uleiul și laptele de migdale. Pe de altă parte, alunele de pădure pot fi aperitivul perfect după o zi lungă de muncă, iar doar 28 de grame de alune de pădure conțin aproximativ 20% din cantitatea zilnică necesară de vitamina E.
Delicioasele semințe de pin, care pot fi adăugate la diverse salate sau paste sunt o altă sursă bună de vitamina E și conțin aproximativ 2,6 mg din această vitamină (la 20 mg).
Putem include aici și alte semințe crude precum cele de floarea soarelui, de dovleac și de susan, care sunt surse bune de vitamina E. De fapt, doar un sfert de cană de semințe de floarea soarelui ne oferă aproximativ 90,5% din totalul zilnic recomandat de vitamina E, aceste semințe fiind unul dintre cele mai recomandate alimente.
Binecunoscutul spanac este una dintre cele mai bune surse naturale de calciu și de folați, dar este totodată și foarte bogat în vitamina E. O recomandare: includeți frunze proaspete de spanac în salate de crudități, adăugați-le la smothi-uri sănătoase de legume sau experimentați adăugând spanac proaspăt în sandviciuri, făcându-le astfel extraordinar de sănătoase.
În ceea ce privește grăsimile naturale, uleiurile presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, struguri, germeni de grâu, migdale, susan, etc.), toate sunt surse foarte bune de vitamina E. Dintre acestea, cel mai bun ulei (având conținutul cel mai ridicat de vitamina E) este cel din germeni de grâu. De fapt, o lingură din acest ulei conține 100% din necesarul zilnic de vitamina E. Uleiul de floarea soarelui presat la rece este o altă opțiune excelentă, deoarece oferă 5 mg de vitamina E. Aceste uleiuri este cel mai bine să fie adăugate la diverse salate de crudități și este contraindicată procesarea lor termică, deoarece astfel își pierd din proprietățile benefice.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…