Din cuprinsul articolului
Circulația deficitară este un fenomen comun care afectează milioane de oameni în fiecare an. Poate varia de la ceva benign, cum ar fi faptul că piciorul dumneavoastră amorțește după o ședință prelungită, până la ceva care pune în pericol viața, cum ar fi un cheag de sânge.
Sistemul circulator al organismului trimite sânge și oxigen în tot corpul. Circulația deficitară, cunoscută și sub numele de perfuzie deficitară, apare atunci când fluxul de sânge către o anumită parte a corpului este redus.
Este important de reținut că circulația deficitară nu este o boală în sine, ci rezultatul altor factori.
Dacă o persoană dorește să îmbunătățească circulația, ar trebui să ia în considerare aspecte precum renunțarea la fumat, reducerea consumului de grăsimi saturate și încercarea de a nu sta jos pentru perioade lungi de timp, potrivit presei de specialitate Medical News Today.
În acest sens, cardiologul Ana Luiza Lima a explicat pentru Tua Saúde că circulația deficitară este cauzată de dificultatea sângelui de a trece prin vene și artere din cauza diverșilor factori, printre cei mai frecvenți numărându-se o alimentație deficitară și un stil de viață sedentar. Această situație poate fi identificată grație unor simptome precum picioarele reci, umflături, senzație de furnicături, piele uscată.
Potrivit site-ului El Mundo Deportivo, administrarea anumitor suplimente nutritive poate contribui la creșterea circulației. O bună circulație include suplimente de vitamina C, vitaminele B, calciu, magneziu și ulei de pește omega-3″, se arată în document.
În plus, în aceeași publicație, această pagină subliniază importanța vitaminei E în reducerea riscului de boli de inimă și cercetările privind rolul ginkgo biloba în dilatarea venelor și arterelor.
Alimente bogate în aceste vitamine
B1. Nucile, fisticul, semințele de floarea-soarelui și germenii de grâu.
B2. Ciuperci, somon, ficat, varză kale, linte și fasole mongo.
B3. Migdalele, creveții, semințele de floarea-soarelui, semințele de dovleac și alunele cu coajă.
B5. Soia, linte, broccoli, varză kale și avocado.
B6. Spanac, conopidă și ton proaspăt.
B7. Ovăz, linte, ou, boabe de soia și unt de arahide.
B9. Porumb, avocado, curmale, portocale și migdale.
B12. Brânză Brie, somon, scoici, sardine și stridii.