Din cuprinsul articolului
Vitamina care ajută la reducerea grăsimii abdominale. Potrivit unor cercetări, oamenii de știință au concluzionat că vitamina D joacă un rol critic în reglarea metabolismului și a distribuției grăsimilor corporale.
Vitamina D, cunoscută pentru rolul său în sănătatea oaselor, este, de asemenea, esențială pentru buna funcționare a multor procese metabolice din organism.
Mai multe studii au arătat că persoanele cu niveluri mai scăzute de vitamina D în sânge tind să acumuleze mai multe grăsimi în zona abdominală.
Deficit de vitamina D
De fapt, deficitul acestei vitamine ar putea fi asociat cu un risc crescut de a dezvolta sindromul metabolic, care include acumularea de grăsimi abdominale, hipertensiune arterială și probleme de glucoză din sânge.
Vitamina D reglează nivelurile de insulină
Vitamina D poate ajuta la reducerea grăsimii abdominale în mai multe moduri. În primul rând, s-a demonstrat că această vitamină afectează direct procesele de stocare a grăsimilor din organism.
În plus, vitamina D reglează nivelurile de insulină, ceea ce poate ajuta la prevenirea depozitării grăsimilor în zona abdominală.
Un nivel adecvat al acestei vitamine poate îmbunătăți, de asemenea, funcția celulelor adipoase prin promovarea unei arsități mai mari a grăsimilor.
Sursele de vitamina D
Pentru a vă asigura că organismul primește suficientă vitamina D, este important să mâncați alimente bogate în vitamina D, cum ar fi peștele gras (somon, ton), ouă, ficat și alimente fortificate, cum ar fi anumite tipuri de lapte.
De asemenea, se recomandă să fie expus la soare, deoarece lumina soarelui este o sursă naturală de vitamina D. Cu toate acestea, în perioadele de expunere mai mică la soare, cum ar fi iarna, poate fi necesar să recurgeți la suplimente.
Cantitatea recomandata de vitamina D
Cantitatea recomandata de vitamina D variază în funcție de vârstă, sex și condițiile de sănătate ale fiecărei persoane.
În general, se recomandă un aport zilnic de 600 până la 800 UI (unități internaționale) de vitamina D pentru adulți, deși în unele cazuri, cum ar fi persoanele cu deficit, medicii pot recomanda doze mai mari.
Încorporarea suficientă a vitaminei D în dieta zilnică poate fi un instrument util pentru a lupta împotriva grăsimii abdominale.
Deși nu este un panaceu, combinarea acestui medicament cu o dietă echilibrată și exercițiile fizice regulate vă pot ajuta să obțineți rezultate mai bune în obiectivul dvs. de reducere a grăsimilor în acest domeniu.
Singura „legumă” care produce vitamina D
O singură „legumă” produce propria sa vitamina D, despre care un specialist în alimentație spune că este „magică”, potrivit Surrey Live.
Într-adevăr, în ciuda faptului că, în gătit și în alimentație, ciupercile sunt adesea tratate ca „legume”, ele nu sunt considerate întocmai din punct de vedere botanic, pentru că nu sunt membre ale regnului vegetal.
Ciupercile fac parte dintr-un regn separat, cel al fungilor. Deși pot semăna cu plantele, ele au caracteristici distincte, cum ar fi modul în care se hrănesc (prin absorbția substanțelor nutritive din mediul înconjurător) și structura celulară (pereții celulari sunt compuși din chitină, nu din celuloză, ca în cazul plantelor).
„Ciupercile sunt potențial o adevărată salvare pentru planetă dacă le putem exploata corect, deoarece au o cantitate uimitoare de nutrienți în ele și au nivelurile foarte ridicate de proteine” a explicat profesorul.
„Produc, la fel ca oamenii, vitamina D”
Și nu numai atât: „Dacă le lași la soare, ele produc, de fapt, la fel ca oamenii, vitamina D”, a adăugat Tim Spector.