Conform cercetătorilor, o cură de vitamina C înaintea sezonului gripal poate reduce la jumătate riscul răcelilor, însă doar în cazul anumitor persoane.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Helsinki au lucrat la o serie de studii, privind beneficiile vitaminei C care se găseşte în numeroase legume şi fructe precum portocalele, căpşunele, kiwi asupra sănătăţii.
Peste 11.000 de persoane au participat la cercetare, inclusiv elevi, sportivi de performanţă (înotători, atleţi) şi soldaţi canadieni.
Conform rezultatelor, sucurile naturale de fructe bogate în vitamina C reduc riscul răcelilor la jumătate, însă doar în cazul celor care fac sport regulat.
Cercetătorii au observat că în cazul înotătorilor care au răcit şi au luat suplimente de vitamina C, vindecarea a fost de 2 ori mai rapidă decât în cazul celor care nu au luat suplimente.
Şi în cazul copiilor, tratamentul cu vitamina C are rezultate mai bune, decât în cel al adulţilor, astfel că doar cu un gram pe zi, durata unei răceli la copii este cu 18% redusă, pe când la adulţi durata scade cu doar 8%.
Un nou proiect de lege în România ar putea aduce schimbări importante pentru angajații care…
După un somn ca la carte, ești mai concentrat, te simți mai relaxat, iar dispoziția…
Geza Poszar, fostul coregraf al lotului olimpic de gimnastică din perioada marilor performanțe ale Nadiei…
Guvernul României a suplimentat bugetul programului "Masă sănătoasă în școli" cu peste 9 milioane de…
Robert F. Kennedy Jr., care va coordona portofoliul de sănătate publică în administrația președintelui ales…
Între 11 și 17 noiembrie, prima scena lirică a capitalei și a României continuă să…