Din cuprinsul articolului
Rolul nutrienților cu vitamina C în întărirea sistemului imunitar pentru a preveni coronavirusul a fost susținut în mare măsură de când a început pandemia. Mulți experți în sănătate au subliniat necesitatea de a atinge suficiența nutrienților prin creșterea consumului de alimente bogate în vitamina C.
Bazându-se pe această premisă, un studiu recent a amplificat rolul vitaminei C în raport cu COVID-19. Un cercetător al Universității Otago a susținut că vitamina C poate ajuta, de asemenea, în tratamentul pacienților cu cazuri severe de coronavirus. Studiul a fost publicat în revista „Nutrients”.
Multe studii anterioare au stabilit o relație puternică între vitamina C și prevenirea și tratamentul bolilor respiratorii, cum ar fi pneumonia și sepsisul. Acest lucru a pus bazele traducerii acestor descoperiri la pacienții cu boală coronavirus severă. Multe dintre funcțiile vitaminei C par relevante pentru sepsisul legat de COVID-19 și ARDS.
„În general, vitamina C prezintă mecanisme de acțiune plauzibile care sunt relevante pentru infecțiile respiratorii severe, inclusiv funcții antioxidante, antiinflamatorii, antitrombotice și imuno-modulatorii. Pe baza rezultatelor din studiile clinice ale pacienților cu pneumonie și sepsis și studiile preliminare observaționale și intervenționale ale pacienților cu COVID-19, este probabil ca administrarea vitaminei C să îmbunătățească rezultatele la COVID-19 „, a declarat profesorul asociat al lui Otago, Anitra Carr, autorul studiului, clarificând totodată că trebuie efectuate studii suplimentare pentru a furniza dovezi coroborative. Vitamina C nu poate fi văzută ca un tratament sau un tratament pentru Coronavirus.
Rupali Dutta, consultant nutriționist, afirmă: „Cea mai importantă funcție a vitaminei C este aceea că acționează ca un antioxidant și stimulează sistemul imunitar, care poate fi extrem de benefic în vremurile de COVID-19”.
Există o mulțime de fructe de sezon bogate în vitamina C pe care le puteți alege pentru necesarul zilnic. Experții sugerează chiar și consumul unei lămâi sau portocale într-o zi, ce poate fi suficient pentru a vă lua doza zilnică de vitamina C.
Este bine că roșiile bogate în vitamina C sunt un ingredient de bază pentru aproape toate rețetele. Sosuri, umplutură de sandwich, salate – există mai multe moduri de a include roșiile în dieta ta.
Adăugarea de ardei grași în orice fel de mâncare oferă o doză suficientă de vitamina C. Italiană, indiană, continentală – alegeți orice bucătărie și adăugați un ardei gras.
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…