Din cuprinsul articolului
Din punct de vedere biologic, îmbătrânirea este rezultatul acumulării în timp a unei game largi de leziuni moleculare și celulare, ceea ce duce la un declin treptat al capacităților fizice și mentale, la un risc crescut de îmbolnăvire și, în cele din urmă, la deces, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
În plus, organizația notează că printre cele mai frecvente afecțiuni ale vârstei a treia se numără pierderea auzului, cataracta și erorile de refracție, durerile de spate și de gât, osteoartrita, boala pulmonară obstructivă cronică, diabetul, depresia și demența. În plus, pe măsură ce îmbătrânim, crește probabilitatea de a ne confrunta cu mai multe afecțiuni în același timp.
Din acest motiv, pentru a întârzia îmbătrânirea, site-ul ALnavío a precizat că este ideal consumul de vitamina E, deoarece aceasta acționează ca un antioxidant, ajutând la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.
„Radicalii liberi sunt compuși care se formează atunci când organismul transformă alimentele pe care le consumăm în energie. De asemenea, oamenii sunt expuși radicalilor liberi în mediul înconjurător, prin fumul de țigară, poluarea aerului și radiațiile solare ultraviolete”, explică Institutele Naționale de Sănătate din SUA (NIH).
Cu toate acestea, aportul de vitamina E va depinde de vârstă și de sex, potrivit Institutului:
Astfel, institutele au precizat că vitamina E este prezentă în mod natural în alimente și este adăugată în anumite alimente îmbogățite, iar pentru a obține cantitățile recomandate trebuie să se consume o varietate de alimente, cum ar fi următoarele:
Cu toate acestea, informațiile oferite mai sus nu înlocuiesc în niciun caz sfatul medicului și, prin urmare, primul lucru care trebuie făcut este să consultați un expert în sănătate pentru a ghida procesul și a indica ce este cel mai potrivit pentru fiecare persoană.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…