Cercetătorii au reuşit să elimine virusul HIV din componenţa moleculară a mai multor animale folosind un instrument de manipulare genetică.
Cercetătorii de la Universitatea Temple şi Universitatea din Pittsburgh şi-au anunţat reuşita în legătură cu 3 tipuri diferite de animale, printre care se numără şi un şoarece căruia i-au fost administrate celule umane, pentru a îl umaniza pe cât posibil. Apoi au început tratamentele pentru HIV.
”Noul nostru studiu este mult mai cuprinzător”, a susţinut într-o declaraţie Wenhui Hu, profesor asociat la Universitatea Temple.
”Am confirmat datele cercetării anterioare şi am îmbunătăţit eficienţa strategiei noastre de manipulare genetică. De asemenea, am demonstrat că ea este eficientă în cazul a două modele suplimentare de şoareci — unul care reprezenta infecţia acută din celulele şoarecelui, iar celălalt reprezentând infecţia cronică, sau latentă, din celulele umane”, a adăugat acesta.
În urma unui singur tratament cu CRISPR/Cas9, fragmente virale au fost excizate cu succes din celulele umane având infecţii în stare latentă încorporate în ţesuturile şi organele şoarecilor, a precizat cercetătorul.
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…