Categories: Ştiri sănătate

Virgil Musta: Noua mutație SARS-CoV-2 va marca al treilea val de pandemie! Ce riscuri prezintă modificarea noului coronavirus?

Noua mutație a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită recent în MArea Britanie. Aceasta, se pare, este cu 70% mai contagioasă decât varianta anterioară, ceea ce pune în pericol eforturile de a combate răspândirea virusului. Această mutație ar putea reprezenta începutul unui al treilea val pandemic, dacă nu se iau măsuri urgente!

Virgil Musta, medic în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, alertează autoritățile în privința variantei de coronavirus descoperite recent. Noua mutație ar putea infecta mult mai mulți oameni decât tulpina anterioară, motiv pentru care vom risca un al treilea val de pandemie. În această privință, numeroase state europene au impus restricții de călătorie pentru persoanele din Marea Britanie.

„Noua tulpină creează premisele unui al treilea val, ceea ce face ca sistemele de sănătate, care sunt deja sub o presiune deja foarte mare, să nu mai faca față, de aceea este necesar să se ia măsuri din fașă, pentru a nu se ajunge la o contagiozitate foarte mare”, a declarat Virgil Musta, conform Antena3.

Ce modificări a suferit virusul SARS-CoV-2 și ce îl face cu 70% mai contagios?

”Sunt două mutații ale proteinei care fixează virusul de celulă și permite intrarea în celulă”
Este cunoscut în știința medicală că virușii suferă mai multe mutații, dar de obicei acestea sunt minore. S-au mai descoperit pe parcursul acestui an mai multe mutații, dar care se pare că nu au influențat nici patogenitatea, nici contagiozitatea acestui virus. În această situație sunt două mutații ale proteinei care fixează virusul de celulă și permite intrarea în celulă si crește contagiozitatea si transmisibilitatea bolii”, a explicat expertul.

Ce se va întâmpla dacă această mutație ajunge în România?

„Am ințeles că deja s-au luat măsuri, în sensul că traficul este oprit pe cale aeriană, iar persoanele care vin din Marea Britanie sunt carantinate. În momentul În care o zona este carantinată, riscul de a se transmite scade. Este necesar să se ia aceste măsuri pentru că altfel vom avea ți mai mult de suferit”, a afirmat Virgil Musta, potrivit observatornews.ro.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Recent Posts

HOROSCOP. Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru unele zodii

Sezonul Săgetătorilor le oferă nativilor mai multă poftă de viață ca niciodată şi se anunţă…

4 ore ago

Doi astrolgi, o singură concluzie: finalul lui noiembrie vine cu provocări nemaîntâlnite! Alina Bădic și Mihai Voropchievici previziuni până pe 2 decembrie

În această săptămână, influențele astrologice și mesajele runice prezentate de Alina Bădic și Mihai Voropchievici…

5 ore ago

Se dau bani de la stat! Cine poate primi 500 de lei până în 2027

Guvernul oferă un nou ajutor financiar pentru persoanele defavorizate. În acest scop, autorităţile au modificat…

5 ore ago

STUDIU. Medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare reduc riscul de demenţă

Un nou studiu, publicat în revista științifică Alzheimer’s Association, relevă că medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare…

5 ore ago

Planta medicinală care normalizează valorile tensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau mai…

6 ore ago

Roaderea unghiilor: 6 moduri de a nu vă mai roade unghiile

Cum să nu vă mai roadeți unghiile? Unul dintre obiceiurile „urâte” comune este roaderea unghiilor.…

6 ore ago

Citeste si:

  • AVANTAJE