Din cuprinsul articolului
Crearea vaccinului are două scopuri finale importante: oprirea pandemiei și inhibarea virusului, în cazul infectării. Prin imunizare, persoanele vaccinate nu vor dezvolta boala deloc, sau, cel mult, vor manifesta simptome foarte ușoare, care nu pun în pericol sănătatea. În lipsa imunizării, multe persoană riscă să dezvolte o formă gravă de boală, care ar putea provoca decesul. Astfel, vaccinul te protejează mai mult împotriva simptomelor și formelor grave de boală, care îți pot pune în pericol viața. Ce explică medicul Virgil Musta despre vaccin și despre severitatea bolii Covid-19?
„Am aşteptat cu mare nerăbdare să apară cât mai repede un vaccin aprobat de toate instituţiile abilitate, pentru că eu am simţit din plin ce înseamnă această pandemie şi ştiu că doar un vaccin poate face ca lucrurile să nu continue ca şi până acum pentru noi toţi. Cu toate acestea, înainte de a decide dacă să mă vaccinez sau nu, am pus şi eu în balanţă avantajale vaccinării, riscurile vaccinării, precum şi riscurile la care mă expun dacă nu mă vaccinez”, declară medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, conform news.ro.
„Dacă nu mă vaccinez: mai devreme sau mai tarziu voi face boala. Riscul de a face o formă medie sau severă de boala este de peste 20%, riscul de a face o formă critică cu necesar de terpie intensivă este între 5-10%, iar riscul de a deceda este de 4-5%. În plus, peste 50% dintre cei care fac boala în formă medie şi severă rămân cu sechele pulmonare, cardiace, neurologice sau altele boli, care îmi vor crea probleme toată viaţa. Am văzut simptome post-covid persistente, precum astenie marcată, oboseală, subfebrilităţi, transpiraţii intense, furnicături, insomnii, diferite dureri, mai ales de cap şi chiar la o serie de persoane care au facut forme uşoare de boală, simptome care te pot chinui în continuare”, a explicat medicul.
De asemenea, el pune accent pe reacțiile adverse posibile. În urma imunizării unui număr mare de oameni, la nivel mondial, reacțiile adverse grave au fost foarte rare.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…