Sari la conținut

Vidisic gel oftalmic, 10g

Sursa foto: ego.ro
Ce inseamna cand visezi ca zbori

VIDISIC

Gel oftalmic, 0,2%

 

 

Compozitie

Un g gel oftalmic contine carbomer 980 2 mg si excipienti: cetrimid, sorbitol, hidroxid de sodiu, apa pentru preparate injectabile.

 

Grupa farmacoterapeutica: alte oftalmologice; diverse

 

Indicatii terapeutice

Tratamentul simptomatic al keratoconjunctivitei uscate (secretie lacrimala insuficienta), cu rol de substituent al secretiei lacrimale.

 

Contraindicatii

Hipersensibilitate cunoscuta la carbomer 980, sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

 

Precautii

In cazul in care se constata aparitia iritatiei locale persistente, administrarea gelului oftalmic trebuie intrerupta. In aceasta situatie se recomanda un examen oftalmologic.

 

Interactiuni

Nu se cunosc.

Vidisic poate prelungi timpul de contact al medicamentelor aplicate topic la nivel ocular. Daca acesta este utilizat alaturi de alte picaturi oftalmice, trebuie lasat un interval de 5 minute intre administrari. Daca Vidisic este utilizat alaturi de un unguent oftalmic trebuie lasat un interval de 15 minute intre administrari. Vidisic va fi administrat intotdeauna ultimul.

 

Atentionari speciale

In timpul tratamentului, purtatorii de lentile de contact le vor inlatura inainte de administrarea Vidisic si vor astepta minim 15 minute inainte de reinserare.

 

Sarcina si alaptarea

Nu sunt disponibile date clinice referitoare la siguranta administrarii Vidisic in timpul sarcinii sau alaptarii. Datele preclinice sugereaza ca riscul utilizarii Vidisic in timpul sarcinii sau alaptarii este foarte scazut. Ca regula de baza, acest medicament se va utiliza in timpul sarcinii sau alaptarii numai dupa evaluarea de catre medic a raportului beneficiu matern/risc potential la fat/sugar.

 

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Dupa administrarea in sacul conjunctival acest medicament poate produce tulburarea vederii pentru cateva minute. De aceea, pacientii vor fi sfatuiti sa nu conduca autovehicule sau sa foloseasca utilaje in acest interval de timp.

 

Doze si mod de administrare

Tratamentul sindromului de ochi uscat necesita stabilirea dozelor specifice fiecarui pacient. In functie de severitatea si intensitatea simptomelor, se instileaza in sacul conjunctival o picatura de 3-5 ori pe zi si cu aproximativ 30 de minute inainte de culcare.

 

Este bine sa va adresati unui oftalmolog in timpul utilizarii Vidisic, avand in vedere ca tratamentul cu acest medicament este in mod normal de lunga durata sau permanent.

Pentru a evita contaminarea varfului picurator si a gelului oftalmic, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafete invecinate sau alte suprafete.

 

Reactii adverse

In cazuri rare s-au semnalat reactii de intoleranta. Vidisic contine cetrimid cu rol de conservant, care la utilizare frecventa sau pe o perioada indelungata poate cauza iritatie oculara (arsuri, inrosire, senzatia de corp strain) si poate afecta epiteliul corneean. De aceea, pentru tratamentul de lunga durata al keratoconjunctivitei uscate cronice se vor alege produse medicamentoase fara conservanti.

 

Supradozaj

Supradozajul ocular sau ingerarea accidentala nu prezinta relevanta clinica. De aceea, nu sunt necesare masuri de urgenta; la nevoie se instituie tratament simptomatic.

 

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

A se utiliza in maxim 6 saptamani de la prima deschidere a tubului.

A nu se lasa la indemana copiilor.

 

Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu cu varf aplicator din PEID a 10 g gel oftalmic.

 

Producator

Dr. Gerhard Mann, Chem.-Pharm. Fabrik GmbH, Germania

 

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata

Dr. Gerhard Mann, Chem.-Pharm. Fabrik GmbH,

(subsidiara a companiei Bausch&Lomb),

Brunsbütteler Damm 165-173, 13581 Berlin, Germania

 

Data ultimei verificari a prospectului

Ianuarie 2006

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel