Sari la conținut

VIDEO. Leacul simplu din bătrâni care curăţă ficatul de toxine şi grăsimi în doar 3 zile

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ficatul, cel mai mare organ al aparatului digestiv care realizeaza sute de funcţii vitale, se poate îmbolnăvi din cauza dereglării metabolismului, iar steatoza hepatică este cea mai des întâlnită afecţiune. Netratată, aceasta poate duce inclusiv la ciroză şi diabet de tip 2.

Specialiştii spun că este vorba de o maladie caracterizată prin acumularea trigliceridelor în celulele hepatice în timpul procesului numit steatoză – reţinerea anormală a lipidelor în interiorul celulelor.

Persoanele care au o alimentaţie bogată în grăsimi trebuie să ştie că pot oricând să se îmbolnăvească de ficat, iar una dintre cele mai comune boli este aşa-numita „steatoză hepatică” (“ficatul gras”, denumirea populară), care în primele stadii nu dă simptome evidente.

Diagnosticul poate fi pus întâmplător în urma unor teste medicale anormale la examene de rutină, precum transaminaze crescute, sau pe baza unui aspect ecografic sugestiv.

Reţeta simplă din bătrâni care se prepară foarte uşor

Nutriţioniştii recomandă un regim alimentar fără zaharuri şi grăsimi pentru uşurarea funcţiei hepatice. Este şi cazul unei reţete simple din bătrâni care se prepară foarte uşor.

Efectul purificator al apei cu lămâie ajută organismul să cureţe ficatul de toxine şi grăsimi, impulsionând recuperarea după boală.

Potrivit medicilor, lămâia purifică ficatul, după excesele culinare. Astfel, un experiment efectuat in vivo indică faptul că citricele protejează ficatul de numeroase afecțiuni. Fiind un veritabil diuretic, lămâia stimulează producţia de urină, eliminând rapid toxinele.

În plus, apa cu lămâie şi miere ajută la întărirea imunităţii prin prevenirea sau combaterea bolilor şi uşurează foarte mult munca rinichilor. De asemenea, usturoiul crud ajută la curăţarea ficatului, datorită seleniului şi alicinei din compoziţie, şi luptă cu paraziţii, bacteriile, viermii intestinali şi fungii din organism.

Mod de preparare şi administrare

Ingrediente: două lămâi, două căpăţâni de usturoi, 125 ml miere de albine.

Într-un vas curat se tornă aproximativ un litru de apă rece peste care se adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine şi apoi se adaugă două lămâi întregi, necurăţate, de mărime medie.

Se curăţă cele două căpăţâni de usturoi, se taie mărunt şi se pun într-un vas de sticlă cu capac. Se adaugă lămâile spălate în apa cu bicarbonat de sodiu şi taiate cubuleţe mici cu tot cu coajă, dar fără sâmburi. Se pun peste usturoiul tăiat mărunt, iar apoi se adaugă mierea.

Se amestecă bine cu o linguriţă întreaga compoziţie din borcanul de sticlă şi apoi se pune la păstrat la frigider timp de 7 zile.

Se consumă zilnic, o linguiţă de preparat cu un pahar de apă calduţă sau lapt cald de două ori pe zi – dimineaţa şi seara, cu o oră înainte de culcare. Cura se ţine timp de trei zile.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel