Viața intimă este un aspect foarte important al sănătății noastre fizice, dar și mentale. Nu trebuie deloc neglijată viața de cuplu, ci dimpotrivă. Redescoperiți-vă, reinventați-vă, o viață amoroasă bună va va menține zilnic zâmbetul pe buze. La orice vârstă.
Chiar dacă ai peste 50 de ani, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să faci sex, ci dimpotrivă. Există câteva aspecte care fac sexul la vârsta a treia la fel de bun ca în tinerețe.
La 50 de ani, cuplurile pot întreţine relaţii sexuale fără a mai avea grija unei sarcini nedorite. În plus, partenerii nu mai sunt concentraţi asupra copiilor şi a carierei, iar eventualele probleme hormonale care apar pot fi combătute cu ajutorul noilor descoperiri medicale.
Gurile rele spun că după 50 de ani viaţa sexuală se apropie de final, însă anumiţi sexologi se încăpăţânează să susţină exact contrariul, oferind o serie de argumente pertinente în acest sens, relatează health.com. “Nu vă mai deranjează copiii şi puteţi face sex în orice colţ al casei fără să vă gândiţi că v-ar putea întrerupe cineva în cele mai dulci momente. Puteţi avea cel mai bun sex de pe Pământ la 50 de ani”, spune Irwin Goldstein, directorul departamentului de sexologie din cadrul Spitalului Alvarado, San Diego.
La 30-40 de ani, viaţa sexuală este satisfăcătoare, dar partenerii încă au grija copiilor, a carierei şi a contracepţiei. “În intervalul 45-50 de ani, femeile încă se pot alege cu o sarcină nedorită. Odată ce intră le menopauză, această grijă dispare. În plus, scapă de corvoada contraceptivelor şi sunt mai liniştite în plan sexual”, spune Margaret E. Wierman, profesor la University of Colorado Health Sciences Center, din Denver.
La 50 de ani, cuplurile au deja o experienţă solidă în pat, au trecut peste inhibiţii şi timiditate şi ştiu exact ce-şi doreşte celălalt. “În plus, la menopauză, majoritatea femeilor încep să conştientiezeze că şi-au cam neglijat viaţa sexuală în ultimul timp, şi că trebuie să profite cât mai pot”, adaugă specialistul american.
Experţii vorbesc de o scădere a apetitului sexual o dată cu schimbările hormonale asociate menopauzei, însă nu este neapărat o regulă în acest sens. Mai mult, întreruperea anticoncepţionalelor ar putea chiar să revigoreze dorinţa sexuală a femeilor. În orice caz, medicii le pot prescrie şi terapii hormonale de substituţie cu testosteron, care care sporesc apetitul sexual, fără a dăuna sănătăţii femeilor (terapiile cu estrogen au fost asociate cu risc mare de infarct miocardic).
Lubrifianţii compensează dereglările hormonale Schimbările hormonale pot, într-adevăr, să provoace uscăciune vaginală. Nu este un capăt de lume, spun specialiştii, care recomandă folosirea lubrifianţilor. Anumite tipuri de lubrifianţi intensifică circulaţia sângelui în zona genitală şi intensifică plăcerea.
Unul dintre cele mai negre coşmaruri ale femeilor de 50 de ani este să poată să facă sex oricând şi oriunde, dar să aibă un partener care se confruntă cu disfuncţii”, spune sexologul american. Indiferent de probleme, fie că este vorba de disfuncţie erectilă, ejaculare precoce sau un nivel scăzut al testosteronului, medicina modernă oferă soluţii terapeutice pentru fiecare problemă.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…